Jump to content

ПЛАНЕТИ - ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ


Recommended Posts

ПЛАНЕТИ

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

В нашата слънчева система има дванадесет планети. Девет от тях са известни, със собствени имена и символи: Меркурий (
Nikolaj_Dojnov_35.jpg
), Венера (
Nikolaj_Dojnov_36.jpg
), Земя (
Nikolaj_Dojnov_37.jpg
), Марс (
Nikolaj_Dojnov_38.jpg
), Юпитер (
Nikolaj_Dojnov_39.jpg
), Сатурн (
Nikolaj_Dojnov_40.jpg
), Уран (
Nikolaj_Dojnov_41.jpg
), Нептун (
Nikolaj_Dojnov_42.jpg
) и Плутон (
Nikolaj_Dojnov_45.JPG
). За последния няма общоприет символ, а даденият тук е оригинален. Две от планетите са все още неоткрити: едната е между Меркурий и Слънцето (Вулкан), другата е зад Плутон (Хано). Третата неизвестна Фаетон е разрушената планета, която се е движила в орбита между Марс и Юпитер, наричана от древните звездобройци Лъчезарната или Фаетон, за която вече отбелязахме.
Според Саабей, планетите в Слънчевата система не са се образували безредно от някаква неопределена материя или от някаква огнетечна маса. Всяка една от тях е изкристализирала от зрънце сгъстена сила от необятния Миров Силов Океан, тъй както на Земята се образуват кристалните форми. Всяко едно планетно начало за своя растеж и оформяне е приело силови течения и от Небесните образувания в едно от зодиакалните съзвездия. Планетите са се образували последователно в един строго определен, разумен и хармоничен ред, след което бавно са се отдалечавали от Слънцето. Така че най-далечната планета (тази зад Плутон) е първата и най-старата. След нея следват Плутон, Нептун и т. н., тъй както това става в дадено семейство: ражда се едно дете, след него друго и т. н. Както всяко дете, така и Планетите в началото имат нужда от по-усърдни и топли майчини грижи. С растежа си детето все по-малко има нужда от грижи, все повече се отдалечава от родителите си, докато порасне и стане напълно независимо. Така е и с Планетите. Да вземем например най-далечената известна планета - Плутон: астрономи са изчислили, че ако човек изследва Слънцето от повърхността на тази планета, ще го вижда като тяло с диаметър около 6 сантиметра и с температура 220°. Явно разумните същества на Плутон са намерили други, неизвестни за нас, възможности, за да могат да проявят своя живот. Знанието и мъдростта са вечни и непостижими! В подкрепа на това становище, Саабей и древните звездобройци са казвали: "Колкото една планета е по-далече от Слънцето, толкова съществата, които живеят на нея, са по-разумни и по-могъщи." Многото време, изминало от създаването на дадена далечна планета, допринася за натрупване на знания и мъдрост от Съществата, които я обитават. Необятният Миров Силов океан тласка бавно но сигурно всяка създадена от него форма към все по-голямо знание и мъдрост, към все по-голямо съвършенство. Това становище е изразено ясно и от великия гений на Възраждането Джордано Бруно, който на кладата през 1600 година със сетни сили извикал :"Навсякъде живот, навсякъде разум!"
Както вече отбелязахме, мозъчните центрове, създадени от Звездното тяло, дават възможност на човек да има контакт и прояви в четири свята.
Първият
е Идейният; възможността на човека да влиза в контакт с този свят го прави новатор, рационализатор и гений. Например да имаш задача и изведнъж да проблесне в теб възможността за разрешаването й или пък да видиш нещо, което внезапно да те доведе до нещо ново, оригинално и неизвестно досега. Падането на ябълката върху главата на Нютон не е нищо друго, освен възможността на дадена личност да влезе в контакт с Идейния свят. От него се черпят всички новости, рационализации и открития, в него непрекъснато се твори и създава нещо ново и човек може да го открие и да го пресъздаде. Древните са го символизирали с понятието Огън и са го наричали Свят на огъня. Вторият свят е на Мисълта; след като дойде идеята, човек търси законите и методите, по които да я реализира за изгода на човешкия род. Този свят е бил символизиран с понятието Въздух. Третият свят е на Чувството - внасяне на живот, радост или скръб в процеса на осъществяване на идеята. Този свят е бил символизиран с понятието Вода. Четвъртият свят е физическият - самото триизмерно реализиране на идеята, усилията и средствата за нейното осъществяване; той е бил символизиран с понятието Земя. Това са четирите свята, които планетите създават и развиват, а Слънцето организира и облагородява мозъчните центрове, за да могат все по-пълно и съвършено да проникват в тези светове.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...