Jump to content

ХОРОСКОПИ НА ПСИХИЧНО БОЛНИ


Recommended Posts

ХОРОСКОПИ НА ПСИХИЧНО БОЛНИ

Изтъкнахме, че по своя строеж веществото на нашата планета се дели на два големи дяла: аморфно и кристално. При аморфния строеж частиците на веществото са в пълен безпорядък, докато при кристалния строеж те са в абсолютен порядък, наредени в строга закономерност. Големият окултист от XIII век Албертус Магнус е твърдял, че всеки кристал е идея на едно Велико разумно същество. Във всеки кристал са вложени чудни свойства, едно от които е възможността за приемане на силови вибрации от земни обекти и от околоземното пространство, заедно с възможността за трансформирането им от един вид в друг. Най-изтъкнатите изследователи днес работят върху свойствата на кристалите.
Ние приемаме, че човешкият мозък е най-съвършеното вещество на Земята. Като такова, и то е подчинено на горното деление, т. е. съществува в аморфен строеж, където невроните са в безпорядък, и в кристален строеж, където те са в пълен ред. Както обикновените кристали и кристалният строеж на мозъка има способност да долавя силовите течения в пространството - от земни обекти и от Небесни образувания, особено от телата в Слънчевата система и в Зодиакалните съзвездия. Всички по-ясно изразени случаи на интуиция, телепатия и ясновидство не са нищо друго, освен това свойство на кристалното мозъчно вещество. Колкото един човешки мозък е с по-добре организиран кристален строеж и е по-облагороден, толкова възможността му за възприемане на силови течения е по-добре изразена. Хора, които имат аморфен мозъчен строеж и невроните им са в безпорядък, не могат да приемат вибрации както от земни обекти, така и от Небесните образувания; такива хора са психично разстроени.
Провеждани са аутопсии и са сравнявани мозъци на психично болни и на нормални хора. При първите невроните са се намирали в пълен безпорядък, а при нормалните хора са имали кристален строеж. В пътя на човешката еволюция мозъкът все повече и повече постига идеален кристален строеж и с това ще бъде все по-способен да приема силови течения от земните обекти и от Небесните образувания. В настоящия стадии на развитието си мозъците на хората все още не са напълно организирани, кристалният им строеж не е достигнал своето пълно развитие и съвършенство, нито мозъчното вещество е напълно облагородено. Затова хората все още не могат да приемат ясно силовите вибрации и в своите мисли, чувства и постъпки често пъти демонстрират неправилни и разрушителни прояви, израз на безпорядъка в някои от мозъчните им центрове. В подкрепа на горното цитирам думите на един Велик Мъдрец: Сега хората са по-малко или повече психически разстроени.
Официалните статистики говорят, че сега на Земята има 120 милиона регистрирани психично болни хора. Явно това явление не е някакво изключение. Както изтъкнахме по-преди, някога в Слънчевата система е станала катастрофа, предизвикана от проникването в нея на Черно слънце. Тази катастрофа е внесла значителен безпорядък в Слънчевата система, предимно в орбитите и осите на въртене на планетите, но най-голямото събитие е разрушаването на планетата Фаетон, която се е движела в орбита между Марс и Юпитер. Наричали са я Лъчезарната, защото с влиянието си е давала устойчивост и постоянство на най-висшите, нежни, мили и приятни отношения, които сега наричаме Любов. След катастрофата, тези чувства са крайно нарушени и често пъти се преобразуват в омраза. Тази планета продължава да оказва влияние, но то е влиянието на Черното слънце, просмукано в нея: влияние на безредие, мрак и смърт. Хората, родени с ненормални физически тела или с разстроена психика, или в последствие заболели психически, в своя минал живот са били в контакт с тъмната, разрушителна природа на безредието, били са в нейна услуга, вършили са чудовищни престъпления срещу Светлината, Доброто и Живота, при което са продали своята жизнена сила, силата на реда, порядъка и хармонията. За всички свои прояви - емоционални, мисловни или волеви - човек има нужда от сила; ако всички тези прояви са в хармония с реда и доброто в Живота, човек влиза в контакт с този свят и получава сила от него. Ако обаче тези прояви са плод на злото, безредието и тъмнината, човек влиза в контакт със света на разрушената планета (с астероидите) и става техен проводник; при повторното си раждане на Земята, още в утробата на майката тялото и мозъкът му се изграждат по пътя на безредието и се раждат във форма на физическа, психическа или съчетана дисхармония. Когато физическата или психическата дисхармония е временна, връзката на човека със света на безредието в миналия му живот е била също временна.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...