Jump to content

Recommended Posts

ПЪТЯТ НА ВЯРАТА

Вярата или Пътят на сърцето е свързан с идеологията на субективния идеализъм, докато схващанията на обективния идеализъм и материализма почиват на законите на логиката.
Религията в миналото е била необходимост. Тя е служела като забавачница за човешките души. В наши дни обаче, със своите ритуали и схоластична догматика, тя ограничава съзнанието и пречи за правилното разбиране на фактите и явленията от живота.
В миналото, в детството на народите, всевъзможните религиозни водачи, под различни форми за „Небесен рай", за нирвана, за пасивност на душите, са спирали динамичните сили на съпротивителните волеви импулси за разрешаване на актуалните въпроси от личния, обществения, народния и общочовешкия живот.
Отшелничеството, като масово явление на миналото, не е дало разрешение на задачата на човешкия живот. То го е отдалечило от Реалния свят. Човешката воля е била поставена под знака на една пасивност. Може да се каже, че всички религии, като сектантски школи, са спирали развитието на духовно-културната и морална природа на човека.
Днес народите и Човечеството навлизат във възрастта на своята зрялост. Те вече нямат необходимост от изживели своето време религиозни форми. Хората трябва да установят директен и интимен контакт е духовния свят, където пулсира Космичният звезден ритъм. Затова се изисква едно дълбоко знание, което ще ги доведе до новия мироглед на Космичното свръхсъзнание.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...