Jump to content

Бунтът на синовете Божи - П. Г. Пампоров


Recommended Posts

П. Г. Пампоров

БУНТЪТ НА СИНОВЕТЕ БОЖИ

По целий свят сърцата копнеят за Любов, а срещат вражда да царува!

По целий свят умовете търсят светлина, а блуждаят в сенките на илюзиите.

По цепий свят душите чезнат за свобода, а тънат във веригите на робството, греха и престъплението.

И ето, над тази окървавена земя се възвестява вече бунтът на Синовете Божии! Великата война за свобода, любов и светлина е обявена и няма да се свърши, докато не се извоюва победа!

Бунтът на Синовете Божии! Разумният бунт на свободните души. Това е.бунтът на светещите души, които слизат на земята за да въдворят ред, правда и мир! Това е бунтът на душите, които воюват не с пушка и нож, а с обич и светлина Техните мисли са светкавици и мълнии, а техните чувства са кристални струи на планински извори, утоляващи жаждата на уморените пътници в пустинята на живота.

С мощта на светлината - те разпръсват тъмата, че те са живи слънчеви лъчи; с Любов - те разтапят враждата, с огъня на слънчевата Любов, защото те са живи огньове.

Озарени от светлина, окрилени с Любов, душите са свободни вече от робството на греха и злото.

Бунтът на синовете Божии! Те идат! Светещите, Белите Братя, облечени в светлината на Божията Любов. те идат за съд и за правда, за мир и за обич. Те идат да въдворят царството на Отца си, Царството на Любовта - че Бог е Бог на Любовта.

Бунтът на Синовете Божии! Той е прогласен вече! Царството на светлината иде! Душите ще бъдат свободни, щастливи, радостни.

Те слизат - светещите и чистите души от снежните върхове на Химават, Монблан и Мусалла - те слизат! Кой ще ги посрещне?

Слънчева Любов.

Да любиш, както Слънцето люби, да любиш, както изворът люби, да даваш без да искаш, в това е висшата радост и истинска свобода.

Да се радваш на цветята и техния дъх без да ги късаш - това е Любовта.

В мъката на ограничението просветна лъч в душата ми: да любя, без да искам нещо. Да любя, както слънчевият лъч. Да светя и да топля с лъчите на светлата мисъл, с нежността на благите чувства. Да летя на крилете на свободната и мощна мисъл, с посланието на Любовта да помагам на всички страдащи души, воювайки със светлина и огън.

Бъди благословена, мечта на моята душа! Ти винаги си с мен и ето, ти разкриваш чудесата на дивна и могъща Любов, която ще преобрази света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...