Jump to content
Ани

65.1. Що е красота?. Защо красотата ще спаси света / Ангел Томов.

Recommended Posts

65.1. ЩО Е КРАСОТА?

Томов, Ангел. Що е красота?. Защо красотата ще спаси света.

Севлиево: книгоизд. Братство, 1941, с. 48.

Да, красотата ще спаси света!

Защото тя е най-великата необходимост на живота, изразена в основния и универсален закон, във вселенския творчески процес, обгръщаш човешкия живот; защото тя е най-великата необходимост на духовно израстващото човешко същество; защото тая необходимост се налага на човечеството чрез всички страдания и разрастващи се бедствия, а също така от будната съвест, от съзнанието и разума, от великия жизнен интерес и несломимата воля към живот, развитие и щастие на новите, все по-мощните творчески сили на живота; защото тя означава тържеството на най-великото и най-мощното в живота - вселенското творческо начало и неговата върховна воля.

Да живеем с осъществяващата се в душите и живота висша красота, с великото и божественото, което се ражда, с великите творчески пориви на нацията и човечеството. Това е пътя към величие и щастие или пътя към спасението, за което говори великия син на една велика нация.

НОВА КНИГА

В.Т. Благодумов

Книга I - Няколко основни положения.

10 печ. коли ср. фор. Цена 15 лв. Доставя Васил Т. Ангелов, ул. „Иван Асен II” № 79, София IV.

Всеки член на Бялото Братство, който държи високо за своето общество и учение, трябва да си достави тая книга, да я прочете и да я пропагандира в кръга на своите близки, приятели и познати.

Макар написана пряко за читатели непознати с Новото учение, с цел да им даде необходимата основа и светлина, за да могат да разберат неговия Дух, изразен в беседите на Учителя, тая книга е същевременно необходимо помагало за всеки член на Братството в неговата мисия като проводник на Божествените идеи на земята. Също както букварът и читанката, макар предназначени пряко за учениците, са една необходимост и за учителя, защото улесняват неговото преподаване.

Затова не отлагайте да се снабдите с тая книга, високо оценена от всички, които са я прочели.

Прочитането й ще ви убеди, че времето, положението за него и малката сума, която ще платите, не са загубени. Освен това ще подпомогнете по тоя начин издаването на следващите книги от серията, което другояче ще бъде невъзможно.

С бр. поздрав: авторът

В.Т. Благодумов [- Васил Томов Ангелов, брат на Ангел Томов]

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×