Jump to content

88. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ. Кога ще се оправи светът?. Из беседи, държани на 14.01.1934 г. - В: Братство, Севлиево. Г. 6, бр. 85, 25.02.1934


Recommended Posts

88. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ.

КОГА ЩЕ СЕ ОПРАВИ СВЕТЪТ?

СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ КОГА ЩЕ СЕ ОПРАВИ СВЕТЪТ?

Из беседи от 14.01.1934 г.

Братство, Севлиево. Г. 6, бр. 85, 25.02.1934.

„Първото отношение на човека трябва да бъде към Божественото начало в Битието. Който иска да има правилна философия, успех и постижение в живота си, трябва да има най-първо разумно отношение спрямо Божественото начало в себе си и да разбере неговите закони. Да знае човек преди всичко, че туй Божествено начало е основата на неговото Битие”.

„В своя външен израз Божественото е една придобита ценност, в която е вложено много човешки труд и съзнание. Следователно, Божественото трябва да бъде достояние на цялото човечество и всеки човек да има право само по една малка част на това богатство - толкова, колкото му е потребно за един разумен и сносен живот”.

„Според мен светът ще се оправи само тогава, когато богатите и сиромасите станат съдружници при сдружаването върху принципа на Любовта, ще изчезне частната собственост и никой няма да мисли само за себе си, а всеки ще мисли за всички и всички ще мислят за един".

„Защото нашето щастие се гради върху хармоничните ни отношения с окръжаващите ни, които са обективен израз на правилните ни отношения към Първичната причина. Затова трябва да се научим да си създаваме правилни отношения най-първо с Първичната причина на живота, с Бога, а след това и с всички същества, защото щастието е резултат на хармоничните ни отношения с Бога и с хората".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...