Jump to content

92. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ. Раждането на новия свят. Из беседа, държана на 04.02.1934 г. - В: Братство, Севлиево. Г. 6, бр. 88, 25.03.1934.


Recommended Posts

92. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ.

РАЖДАНЕТО НА НОВИЯ СВЯТ

СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ РАЖДАНЕТО НА НОВИЯ СВЯТ

Из беседа, държана на 04.02.1934 г.

Братство, Севлиево, Г. 6, брой 88, 23.03.1934.

„Цялото човечество сега преминава фазата на самосъзнанието, в което всеки индивид чувства в себе си като отделност, със свои нужди и интереси, със свои идеали и копнежи, всеки иска да се издигне, да стане виден, без да държи сметка за стремежите на другите”.

„Само чрез пробуждане на колективното съзнание в човека, отделните индивиди и народите ще извоюват своята свобода. Но докато хората живеят с разбирането на самосъзнанието, те винаги ще очакват, да дойде някой месия, Учител или държавник - да ги спаси и освободи”.

„Цялото човечество сега се намира в утробата на природата, където са ограничителните условия. Но сега вече хората са в периода на раждането на едно ново съзнание в тях, с което ще се добият, и повече отношения към Бога, към природата, и към ближните си; но при това раждане са необходими отвън разумни същества, които да ръководят хората в този преходен период, за да не се осакати раждането на новото съзнание. А когато се роди вече това ново съзнание у хората, ще имат това схващане за живота и съвсем нови отношения помежду си. Тогава всичките хора ще излезнем из рамките на семейството, на нациите, дори и на човечеството което е ограничено да живее само на Земята и ще станем граждани на необятния Космос. Тогаз ще разберем какво значи разумен живот, братски отношения и Любов. Ще влезнем в общение с всичките разумни хора и ще разбираме правилно хората и те ще ни разбират правилно. И няма по-красиво нещо от това”.

„Новият човек и новият свят се раждат вече и утрешния ден принадлежи на него”.

Из беседа на Учителя от 04.02.1934 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...