Jump to content
Ани

94. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ. Новите принципи и методи за възпитанието на човека. Из беседа на Учителя от 02.09.1934 г. - В: Братство, Севлиево

Recommended Posts

94. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ.

НОВИТЕ ПРИНЦИПИ И МЕТОДИ ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО НА ЧОВЕКА

СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

НОВИТЕ ПРИНЦИПИ И МЕТОДИ ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО НА ЧОВЕКА

Из беседа, държана на 2.09.1934 г.

Братство, Севлиево. Г. 6, бр. 101, 14.10.1934, с. 2.

,Добрият живот е път за организиране на мозъка. И ако един човек живее добре, това ще е за негова полза.”

„Сега всичкия стремеж на човечеството е да организира най-първо човешкия мозък, а за това трябва една наука”.

„Търсете най-първо опора в себе си и после извън себе си. Защото, ако вие вървите паралелно в своето развитие с другите хора и ако техните мозъци са организирани като вашия и техните чувства и способности функционират като вашите, вие ще бъдете в хармония с тях и ще имате тяхното добро мнение. Но ако техният мозък не е организиран като вашия и техните чувства и способности не функционират като вашите, вие не можете да имате тяхното добро мнение. И ако отидете в различните страни ще видите, че законите се различават. Всяка една държава, според степента на развитие на народа си, има и законите си.

Колкото един народ е по-високо развит, по-добре е организиран неговия мозък, според онези закони и правила, които съществуват в природата, толкова по-разумни са и неговите закони. Защото животът не е произволен. В света има една правова държава, има съвършени хора. Дали вий ги знаете или не, няма какво да ви го доказвам".

Из беседа на Учителя от 02.09.1934 г.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×