Jump to content

114.8. Вести от чужбина.


Recommended Posts

114.8. ВЕСТИ ОТ ЧУЖБИНА

Жул Ербен - инспектор на пощите, телеграфите и телефоните във Франция, в писмото си между другото казва:

„Ние претърпяхме истински духовен прелом, откакто се запознахме с Учителя и с неговото учение. Останахме възхитени от истинското братство, което констатирахме да се практикува между нашите братя българи, и ние не преставаме да го практикуваме тук. Надяваме се да можем да напреднем в изучаването на българския език, за да можем лесно да четем Учителя на български и да можем да се разговаряме с неговите ученици в благословения ден, когато ще ни бъде позволено да видим пак Учителя и тях.

Всеки четвъртък, от 17 до 20 часа ние се събираме, за да мислим за Учителя и за всички наши братя по целия свят. На 22 март ще отидем в планината по случай настъпването на новата духовна година, за да могат нашите души да бъдат в пълно единение с всички наши братя. Нека тя ни донесе радост и надежда”.

„Льо Фратернист”, вестник излизащ в Син-льо-Нобл, Северна Франция, в два последователни броя помества беседата „Бог" от Учителя.

Това показва на каква висота се държи Словото и учението на Учителя в чужбина. Навсякъде се чувствува не само голямата оригиналност на това Слово, но и неговата истинност.

Във връзка с това си спомняме думите на един реформатор на живота, който върви по свой път - Вьолебер, от Цюрих, Швейцария, който казваше:

„Думите на Учителя не са само оригинални - оригинални слова има много - те са истинни. Тяхната истинност те покорява. Тя те издига и ти дава друг смисъл”.

Бавно, но сигурно се гради пътя на новото. То става главното нещо в сърцата на хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...