Jump to content

Французи в България / Вергилий Кръстев.


Recommended Posts

ФРАНЦУЗИ В БЪЛГАРИЯ

Бележки на д-р Вергилий Кръстев

1. Първо идват две еверейки, но французойки, и присъствуват на Рила през 1936 г. Има ги заснети на снимка, седят на столове, с които стърчат над останалите.

Виж „Изгревът”, том XVIII, снимка 73, вляво с панделката на главата е Карден, а вдясно с бялата шапка и черни очила е Сабхай.

2. През 1939 г. идва една група французи от ... човека. Те са заведени на Рила през м. август и прекарват с Учителя и Братството цяло лято. Те идват по линия на Михаил Иванов.

3. Историята с Михаил Иванов е много драматична. Той присъствува на 27 места в Изгревът. Ето защо аз ги извадих и сега ще ги публикувам, за да бъдат обект на проучване.

4. Той се провъзглася за Миров Учител, тук в България му публикуваха книга с такова заглавие.

5. Публикувана е кореспонденцията между Михаил Стоицев и Михаил Иванов в „Изгревът”, том XXIII, с. 182-201, и виж с. 199-200.

6. Публикувана е също кореспонденцията между д-р Иван Жеков и Михаил Иванов в „Изгревът”, том XXIII, с. 297-315. Отбелязана е справка по томове от Изгревът", том XXIII, с. 313-314.

7. Дейността на т.н. „михайловисти” днес е много голяма и мнозина са под тяхно влияние и затова са отклонени. Целта е да се замени Учението на Учителя Дънов и с това да се разруши България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...