Jump to content

1.9. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ. Плодовете на Любовта. Из беседа, държана на 25 август 1944 г. на в. Острец, Витоша.


Recommended Posts

1.9. ИЗ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

ПЛОДОВЕТЕ НА ЛЮБОВТА

Из беседа, държана на 25 август 1944 г.

на в. Острец, Витоша

СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ

ПЛОДОВЕТЕ НА ЛЮБОВТА

Братство, Севлиево. Г. 17, бр. 318, 15.10.1944, с. 3.

„В света има само един господар.

Бог е създал света и затова той е господар.”

„Единственото нещо, което не се краде, то е любовта.

Всичко друго може да откраднат, любовта никога не се краде. Всичко може да разделиш, любовта никога не може да разделиш. Любовта не можеш да помръднеш. Няма същество в света, което може да я помръдне. Единственият, който помръдва любовта, Той е Бог. Всеки друг, който се опита да подигне любовта, само я бутва, но не може да я помръдне. Като я бутне, казва: тази работа не е за мене, и си отива. Когато искате по някой път да дигнете любовта, ще повикате Господа. Другояче ще се орезилите. Затова не се плашете, че любовта може да ви я откраднат. Когато се убедите напълно, че любовта никой не може да ви я задигне, вие ще почувствувате вътре в себе си една свобода.”

„Единственото нещо, което разрешава трудните задачи, е любовта."

„Божествената любов е голям, вечен извор, който тече навсякъде. Непрестанно той пълни всичко. Радвайте се на човешката любов, която е станала слугиня. Радвайте се на Божествената любов, която е станала господарка. Като дойдат, приемете ги и двете. Приемете Божията любов, приемете и нейната слугиня. Оставете ги като дойдат у вас. Те ще уредят всичко. Никакви наставления не им давайте. Те ще уредят работите тъй, както никой не може да ги уреди. Ако се намесите в тази работа, всичко, каквото имате, вие ще го изгубите. Те казват: щом нямаш нужда от нас, заминаваме.”

„Всички противоречия, които днес съществуват, се дължат на човешката лакомия и неразбиране закона на любовта.

Ако съвременните хора разбираха любовта, тази война, в която се избиват и осакатяват хората, нямаше да съществува. Това е неразбранщина. Те искат да бъдат господари, богати, те да заповядват, да няма по-силни от тях. Ражда се едно състезание.

Сега обаче в света идва любовта. Като дойде Божествената любов, всички противоречиви форми ще изчезнат, и хората ще забравят да се мразят. Как ще стане, няма да узнаете, но като стане, ще го видите. Ще дойде този ден. Той не е далеч.”

Из беседата, държана от Учителя

на 25 август 1944 г. на в. Острец, Витоша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...