Jump to content

21. Слънце зад облаците / Пламен. - В: Братство, Севлиево, Г. 13, бр. 275, 6.04.1941, с. 1.


Recommended Posts

21. СЛЪНЦЕ ЗАД ОБЛАЦИТЕ

Братство, Севлиево. Г. 13, бр. 275, 6.04.1941, с. 1.

Има една велика истина, която ние, хората, не трябва никога да забравяме. Никога, дори и в минутите на най-страшни събития в нашия живот ний не трябва да забравяме, че Божието слънце винаги грее и вечно ще продължава да грее, макар понякога и зад заплашително надвисналите над нашия хоризонт тъмни, страшни облаци.

Има ли в този свят нещастие, което не може и което няма да бъде превърнато в щастие? Има ли скръб, която не може и няма да бъде превърната в радост? Има ли падение, което няма да бъде последвано от издигане? Има ли нощ, която да не бъде последвана от ден?

Не!

Всичко е в ръката на Бога. Всичко е под окото на Бога. Всичко - и най-малките и най-великите събития в живота на народите и на отделните личности - всичко се развива под Неговото ръководство и по Неговия велик план.

Страданията, нещастията, скърбите и болките на хората ще дадат един плод и този плод ще бъде сладък и благодатен.

Зад тъмните, страшни облаци грее слънце. Помнете и не забравяйте: Страданията и скърбите ви ще се превърнат в радост и неописуема светлина ще огрее душата, над която сега е надвиснал мрак.

Гаранцията за това е факта, че животът е дело на Бога и че не човешката, а Божествената воля и Божествената мъдрост управляват света.

Зад тъмните облаци на настоящето ний виждаме да свети слънцето на утрешния ден. Нашият взор пробива мрака на нощта, която ни е обгърнала и вижда, че слънцето все така свети както и преди и че то сега ни носи нови и неподозирани блага.

Зад злото на настоящето, ний виждаме доброто на бъдещето -истинското добро, доброто за всички, за цялото човечество, за всички хора и за всички народи.

Велик е утрешният ден, защото хората ще отворят очи и ще се събудят.

Ще разберат, че досега те са спали. От тъмнина, ще минат в светлина. Ще видят и ще приемат това, което досега не са виждали и са отхвърляли.

Велик глад и велика жажда ще настъпят в душите на хората. -Глад и жажда за това, което единствено може да им донесе благодат и спасение.

Като буйни небесни потоци ще бликне Словото на Учителя по цялата земя. Милиони и милиони ръце от всички страни ще се протягат към нас, за живия хляб на истината. Милиони и милиони уста ще поглъщат жадно живата вода на любовта.

Велик глад и велика жажда ще настанат по земята.

Глад за истината, и жажда - за любовта!

Великата трапезария на Бога на Любовта, великата трапезария на Бога на Мъдростта и на Истината се нуждае от прислужници. Тя е обширна - като земята - нейните складове са препълнени от плодовете на любовта и мъдростта, приготвени за гладните души и сърдца.

И гладните ще дойдат. Те ще дойдат вкупом, с хиляди и милиони, в безчислени тълпи, идващи от всички народи, от всички страни на земята.

И ще бъдат нуждни ръце, много ръце, които да дават - да раздават безспирно от Божиите блага, отредени за гладните и жадните.

Защото велик ще бъде глада и велика ще бъде жаждата на утрешния ден.

Облаците ще се пръснат и слънцето отново ще изгрее.

Хората ще се пробудят, ще отворят очи и ще потърсят това, което им липсва.

Да се приготвим да даваме.

Пламен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...