Jump to content

1.4. Няма смърт!


Recommended Posts

1.4. НЯМА СМЪРТ!

Няма смърт! Животът е вечен! - За индивидите, за обществата, за народите, за небесните тела - слънцата, планетите, системите, галактиките, за целия Космос. Навсякъде има вечен кръговрат, вечно възвръщане, вечно новораждане, вечно усъвършенствуване, вечно движение - напред и нагоре. Няма смърт! На човека предстои да стане ангел. Да лети с бързината на светлината - от планета на планета, от слънчева система в друга, от галактика в галактика. Защото той носи в себе си семената на безсмъртието и възможностите на Безкрайността. Защото животът, включително и човешкият, е разумно създаден! Защото велик е Разумът, който е създал всичко с Любов, предвидил е и се грижи за всичко с Любов, и който ни води, бавно, но сигурно, стъпка по стъпка, към великото бъдеще, към великото съвършенство - към Великата Любов!

Това е, което предстои на човека. Не - изчезване в небитието. Лесно и бързо ли ще стане то? - Нещата са относителни. Това, което на човека се струва като много продължително, за Вечността е само миг. Ще има трудности, мъчнотии, неуспехи. Но ние затова сме на земята - да учим! Без решаване на трудни задачи няма учение, няма напредък. Нека бъдем доволни и радостни, нека благодарим на великия Космически Разум че ни е отредил такова светло бъдеще. Че ни е надарил с безсмъртие, че ни е подарил Вечността и Безкрайността - нашето неотменимо Божествено наследство.

Нашето истинско Отечество не е на Земята! Земята е за нас само едно временно жилище, временно училище. Ние сме бъдещи жители на безграничния Космос. Затова ще работим, ще постоянствуваме, ще учим живот след живот, векове и хилядолетия, докато станем достатъчно съвършени, докато бъдем готови да се завърнем в нашето истинско Отечество - в безграничното Царство на Бога - необятния Космос!

Само Любовта може да ни даде тези сили - да извървим докрай земния си път, да разрешим напълно трудните си задачи, да се освободим от робството на злото, да влезем в областта на хармонията и щастието, на истината, свободата, Любовта!

Когато във всеки човек и във всяко живо същество почнем да виждаме наш роден брат и сестра, когато сърцата ни се изпълнят с любов към всичко живо, към всичко съществуващо, тогава за нас отново ще се отвори вратата на Рая.

Тогава човек ще възкръсне в Любовта!

Защото човечеството ще бъде единно. Защото всички хора и народи ще живеят в Любов!

Това е, съвсем накратко, учението на Великото Всемирно Бяло Братство, предадено напълно, несъвършено, с човешка ограниченост и неумение.

Защото това Учение е всеобхватно - то е безкрайно като Вселената, като необятния Космос. В него има още хиляди и милиони неща, хиляди и милиони подробности - всички те са животодаващи истини, донесени ни и предоставени на цялото човечество от Великия, от Мировия Учител, които чакат жадни умове и сърца - да вкусят и да се нахранят с тоя Хляб Небесен. Те чакат жадни ръце, които да приемат безценното богатство - най-великото Съкровище, което се подарява на днешното човечество. Защото Учението на Учителя е нещо безкрайно - като небето, като Вечността, като Безкрайността. В стотиците томове на неговите беседи и лекции, на неговите послания, изказвания, разговори, лежат съкровища, каквито няма никъде по земята, съкровища от истини, знания, правила, ръководства, упътвания, които не е възможно човек да обхване, да усвои изцяло в един земен живот. Това е Божествено наследство, което Учителят е донесъл за бъдещата шеста раса. А ние, съвременниците, негови последователи и ученици, както и всички тия, които пожелаят, ще вземем, ще усвоим от това безкрайно богатство само това, за което сме способни, за което сме достойни - според нашия стремеж на ученици и според нашия вътрешен духовен капацитет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...