Jump to content

Една религия


Recommended Posts

ЕДНА РЕЛИГИЯ

Какво представляват от себе си днес съществуващите религии? -Те не са нищо друго освен секти, отклонения от единствената Религия на единствения Бог! ... Че всички днешни религии са секти, много ясно ни показва факта, че всички те си приличат по своята изключителност, по своите претенции, че те са единствено правите, единствено истинските религии и представителки на Бога на земята. Всяка религия претендира, че тя е най-правата, че тя е единствената истинска религия, и тъкмо това и твърдение показва, че тя не е нищо друго освен една секта, една от многото взаимноизяждащи се отклонения от Единната Божествена Религия. И даже ние ще подчертаем, че колкото повече една религия претендира за изключителност, колкото по-силно настоява, че тя е единствено правата, толкова по-силно подчертан е нейния сектански дух, нейния сектански характер!

И какво е спечелило до сега човечеството от всичките тия религии-секти? Какво са му помогнали те? - Само това, да замъглят в него съзнанието за Единствения, еднакъв за всички Бог, да го раздробят на голямо число постоянно враждуващи помежду си части; да проливат „в името Божие” и без това много проливаната човешка кръв. Вземайки това предвид, много ясно става, че всички тия секти са вредни, опасни, и разрушителни елементи за общочовешкото обединение, и следователно, за общочовешкото щастие. Те, поради своята едностранчивост и изключителност, водейки към разделяне на човечеството, са пълно отрицание на Новото, което иде да завладее живота, са пълно отрицание на елемента на обединението, който ще бъде основата, върху която ще се изгради новия живот!...

Те са днес спирачки на общочовешкия прогрес към нови, по-висши степени на съзнание, към нови, по-висши форми на живот.

Те са ненужен баласт на новия живот, който иде; те са негодни да вземат участие в неговото творческо изграждане. Ето защо, ясно е, че зората на новия живот, изгрява на Новото Човечество, ще бъде същевременно свечеряване и залез за днешните изиграли вече своята роля и изкуствено поддържани религии.

В новия живот няма да има религии - ще има само една Единствена Религия, Религия на Единствения Бог, на всички раси и народи, чието истинско име ще бъде Религия на Любовта.

Тази Религия на Любовта ще слее и претопи всички вери и вярвания, всички религии и секти, всички учения и системи. В огъня на своята Божествена мощ тя ще обгори всичко нечисто, всичко низше, всичко егоистично, което се намира в тях, и ще извади и слее в едно цяло всичко хубаво, всичко истинно, всичко Божествено в тях.

И тогава, и само тогава ще имаме всеобщо поклонение Богу в Дух и Истина; тогава, и само тогава света ще си отдъхне от непрестанните религиозни и национални разпри и преследвания, които и до ден днешен го тормозят; тогава и само тогава човечеството ще се сдобие със своята истинска, единствена Религия. За тази единствена Религия на Любовта е казал Христос, че нейния храм не е нито в Ерусалим, нито на някое друго определено място, но че той е вредом, дето хората се покланят Богу в Дух и Истина! Тази Единствена Религия ще бъде творческата сила, която ще изгради Царството Божие на земята.

И първите приготовления за нейното идване и възцаряване в живота са вече отдавна започнати. Ние не ще почнем да отваряме очите на слепците и да им сочиме с пръст това, което те не са способни да видят. Всеки е длъжен сам да отвори очите си, сам да види Истината, защото тя е навсякъде и пред всички.

Новата единна Религия на Любовта, в която няма да има будисти и брамини, християни и мохамедани, „православни” и „сектанти", иде да обедини хората и народите в едно органическо, неразривно Цяло и да изгради тъй-дълго мечтаното Царство Божие на земята!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...