Jump to content

1. Изчезването от заключената стая. Случай в Търново. Разказал Боян Боев.


Recommended Posts

1. ИЗЧЕЗВАНЕТО ОТ ЗАКЛЮЧЕНАТА СТАЯ.

СЛУЧАЙ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

разказал Боян Боев

Това станало в ранните години от дейността на Учителя. Учителят бил установил вече връзка с духовно будни хора на доста места в страната, но повечето от тях не го познавали още като Учител. За тях той бил все още само „Господин Дънов”, т.е. човек като тях, само че с много по-големи окултни знания.

Веднъж Учителят отседнал в дома на Константин Иларионов, ул. „Зеленка” № 2, Велико Търново. Присъствували някои от първите и по-напреднали братя от града и страната. След като разговаряли дълго време, Учителят се оттеглил временно в отредената за него стая. Останалите братя и сестри продължили разговора помежду си, като се спрели на въпроса - кой е „Господин Дънов?" Накрай дошли до убеждението, че и той е човек като тях, само че има по-големи знания, тъй като е живял в чужбина и е чел много окултна литература на чужди езици.

В това време Учителят внезпано се явил между тях усмихнат, като ги изненадал с думите: „Вие току-що говорихте за мене и се спряхте на мисълта, че и аз съм като вас. Добре, нека да направим един опит". Учителят взел ключа на стаята, в която се намирали, сложил го на ключалката на вратата, обърнал го два пъти и като го извадил, сложил го на масата. Казал им: „Проверете сега заключена ли е вратата”. Проверили. - „Заключена е.” Тогава Учителят внезапно изчезва пред очите им и след малко се обажда от коридора, вън от стаята:

- „Чувате ли ме?”

- „Чуваме те”.

- „Вратата заключена ли е?"

- „Заключена е”.

След това, без да се отваря и затваря вратата, Учителят се явил пак пред тях. Това той направил общо три пъти и накрая казал: - „Разбрахте ли сега, че аз живея с вас и сред вас, но не съм като вас?”

/Разказано от брат Боян Боев/ Предава се от Сава Калименов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...