Jump to content

15.5. Архиепископ Хюлет Джонсън за Учителя.


Recommended Posts

15.5. АРХИЕПИСКОП ХЮЛЕТ ДЖОНСЪН ЗА УЧИТЕЛЯ

Кентерберийският архиепископ Хюлет Джонсън, лауреат на ленинска награда като борец за мир, при посещението си в България пожела да се срещне с представители на всички църкви и духовни движения у нас. Той посети всички и проучи тяхното духовно състояние.

Най-после, сред среща с представители на Братството, той отишъл и на „Изгрева”, дето бил посрещнат най-сърдечно от изгревчани, макар и да не бил предупредил за идването си. Тук той бил обгърнат от такава атмосфера на любов и братство, спонтанно избликнали от присъствуващите братя и сестри, нещо, което му направило много силно впечатление. Трогнат от това, преценявайки разликата в състоянието на духовните движения и църквите в България, архиепископ Хюлет Джонсън казал пред изгревчани дословно: „Живот намерих само тук!"

Освен това. пред свои познати българи Хюлет Джонсън е заявил: „Най-много ми хареса вашия „Изгрев". Французите ни задминаха обаче, като разпространяват масово учението на Учителя Петър Дънов. Сега ние ще си заплануваме да ги надминем".

Напускайки България, архиепископ Джонсън е взел със себе си литература на Братството на френски и английски езици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...