Jump to content

СМЕНИ НА СЪСТОЯНИЯТА


Recommended Posts

СМЕНИ НА СЪСТОЯНИЯТА

Законът на смените е неизбежен, но ученикът трябва да сменя Любовта с благостта и обратно, а не Любовта с омраза.

“Полюси на съзнанието”, стр. 285; 65

Човек никога не може да се движи само по права или само по крива линия. Ако в един момент се движи по права, в следния момент вече се движи по крива линия.

“Постоянни и променливи сили”, стр. 88; 114

Ако на една плоча фотографирате например десет образа, те няма да бъдат ясни. Тъй щото, когато известна идея или известни понятия не са ясни в човешкия ум, това показва, че сте фотографирали повече образи на тази плоча. С това се обяснява защо едни хора не могат да мислят, а други – не могат да помнят. Първо, трябва да знаете закона за смените; постоянно да сменяте плочите на вашата мисъл.

“Първичната храна”, стр. 109; 89

Този, на когото вие поддържате щастието, един ден той ще заеме вашето място и ще ви отстъпи своето. Той ще ви подигне.

“Превръщане на числата”, стр. 22; 108

Благодарение на закона за смяна силите в Природата, човек не може да бъде цял живот нещастен, но не може да бъде и цял живот щастлив. Щастието се сменя с нещастието, здравето с болестта, учеността с невежеството, богатството със сиромашията и т.н. И тъй изучавайте закона за смяна на силите, да знаете през какъв период от време се сменя една сила с друга.

“Смяна на силите”, стр. 56; 94

Левите и десните течения в света трябва да заемат местата на лявата и дясната ръка в човешкия организъм, да си помагат. Лявата и дясната страна трябва да имат добродетелна и разумна глава да мисли, да има здраво сърце и стомах. Тъй разбирам леви и десни. Сега левите имат отделна глава и десните имат друга глава. Следователно това прилича на многоглава хидра. Питате: “Какво трябва да правим?” Да обърнем левите. Ами утре левите ще вземат надмощие. Закон има в Природата: лявото и дясното се сменят. Природата сменя левите и десните. Служи си еднакво с левите и десните.

“Ето отрока”, стр. 154-155; 108

Тази сутрин ви говорих за доволството и недоволството, защото едни от вас са доволни по ум, а недоволни по сърце; други сте доволни по сърце, а недоволни по ум. Недоволни от едното или другото, казвате: “Животът няма смисъл, не виждаме разрешение на задачите си”. Има разрешение, а именно: смени състоянието от недоволство в сърцето в доволство в ума. Мини от единия полюс в другия. Ако не спазвате този закон, не казвам какво ви очаква, но не е Добро.

“Икономия на енергиите”, стр. 254; 113

Когато един скърби, друг се радва. После става обратното: първият се радва, вторият скърби.

“С благодат и Истина”, стр. 78; 80

В Природата процесите постоянно се сменят. Ще бъдеш и господар, и слуга. И едното, и другото са временни положения.

“Три типа хора”, стр. 209; 115

Един забогатява, друг осиромашава; един се въплътява на Земята, друг се обезплътява, отива на онзи свят.

“Една похвала”, стр. 285; 115

Този човек, когото не обичате, след време може да го обичате. А може и този, дето обичате, след време да го намразите. Едното може да се срещне и другото може да се срещне. Мнозина, които не разбират този закон, се спъват.

“Единственият свободен”, стр. 330; 119

Всички хора трябва да бъдат богати. Сиромашията е едно временно състояние, преходно. Ти като минаваш от едно състояние в друго, ти непременно трябва да станеш беден. Аз изследвам закона на Природата. То е преходно състояние. Като минаваш от едно състояние в друго, ти непременно трябва да станеш сиромах. Ако не станеш, ще изгубиш условията да станеш богат... Същият закон е и за болестите... Същият закон е и за грешните хора.

“Умно дете”, стр. 264; 121

Ако човек разбира езика на Природата, той никога няма да страда, защото съществува един закон: Всяка печалба води една загуба след себе си и всяка загуба е път за една печалба.

“Земята на живите”, стр. 207; 120

Един от трудните закони е този на смените. Докато научи този закон, човек ще види и ще пати. Дълго време ще мине, докато научи този закон. Поне едно е утешителното, че човек не знае кога ще дойде този закон.

“Силните и слабите степени”, стр. 34; 128

Никога не мислете, че едно състояние, което имате, то няма да се промени. Вие сте забелязали резките промени, които стават. В дадения случай, когато имате едно приятно чувство, ще се промени. Вие трябва да изучавате закона на смените. Аз говоря за естествените смени.

“Двата закона”, стр. 240; 128

Във физическо отношение ще срещнете много смени. Законът е такъв.

“Да Му служим без страх”, стр. 612; 145

След всяко страдание, което Природата ви дава, тя ви готви нещо по-хубаво, и след всяко благо, което ви отнема, тя ще ви даде нещо по-хубаво. Сменя се сцената. Взема една картина, да ви даде друга. Ако остави старата, новата няма да дойде. Вашето заключение е, вие мислите, че туй, което ви е взето, лишени сте от едно благо. Но когато човек се лишава от едно благо, му дават друго, по-голямо благо. Трябва да се учите.

“Основен тон”, стр. 278; 154

Ще работиш определено време във физическия свят, да добиеш сила. Определено време ще чувстваш, чувствата и те са работа. Определено време ще мислиш. Ако разбираш смените на този закон от мисълта към чувствата, от чувствата към постъпките и от постъпките към чувствата и към мислите, може да владаш себе си.

“Пестене на енергията”, стр. 272; 165

Когато двама души спорят, трябва да стане смяна на мислите в ума ви и трябва да стане смяна в чувствата ви. Една смяна в силите на мозъка. Постоянно трябва да става смяна.

“Основни отношения”, стр. 57; 178

Според мене, млад е оня, който носи семена. БОГ му е дал различни семена, да ги изучава. Той посажда семената и продължава пътя си. Стар е оня, който отглежда посетите семена. Той е градинар. В неговата градина семената растат, цъфтят и плодове дават. Младият носи семена, но плодове няма. Иска ли да хапне някакъв плод, трябва да отиде при стария, който е богат с плодове, има възможност да яде. Случва се, че старият няма зъби и не може да яде плодове. Тогава той вика младия и му казва: “Ти имаш семена, аз имам градина с плодове. Посей и твоите семена в моята градина, да има какво да ядеш. Плодовете са за тебе. Като се подмладя, тогава ти ще ми даваш от своите плодове. Аз ще нося семената, а ти ще ги отглеждаш и ще ми даваш плодове”. Това е закон на смяна, който хората не разбират, затова казват, че животът е пълен с противоречия.

“Неповторими неща”, стр. 196-197; 195

Ако имаш едно приятно чувство една-две минути, ти трябва да знаеш, след всяка радост да очакваш да дойде една смяна, едно голямо разочарование. В Природата имаме същия закон.

“Прилежание”, стр. 83; 178

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...