Jump to content

ТРАНСФОРМИРАНЕ НА СЪСТОЯНИЯТА


Recommended Posts

ТРАНСФОРМИРАНЕ НА СЪСТОЯНИЯТА

Дойде ли в човека някаква отрицателна мисъл, че е нещастен, изоставен от всички, нека обърне знака от отрицателен в положителен и да каже: “Аз се отказах от БОГА, затова съм нещастен. Обаче от днес аз се отказвам от всичко онова, което ме е спъвало в живота, и се обръщам към БОГА, на Него да служа, на Него да се подчиня”. Това е закон за трансформиране, който трябва да се изучава и прилага в живота, както на отделния човек, така и в живота на обществата и народите.

“Право разбиране”, стр. 75; 55

Та сега следното положение е, че след нас иде друга една фаза и трябва да се трансформирате, да сте готови да минете от едно състояние в друго.

“Човешките и Божествените порядки в живота”, стр. 108; 122

БОГ е в сила да превърне страданията на хората в радости. Казано е в Писанието: “Всичко, което се случва в живота на онзи, който люби БОГА, ще се превърне на Добро”. Това е закон за смяна на състоянията.

“Смяна на състоянията”, стр. 108; 72

Като ученици, вие трябва да изучавате закона за превръщане на нещата, за да се справите с условията на живота. Този закон има приложение и в Любовта. Човек трябва да се стреми към превръщане на Любовта, от нисша към висша.

“Степени на съзнанието”, стр. 14; 85

Ако някъде в Природата или в живота става подигане на температурата с единица, на противоположния полюс някъде става понижаване на температурата с единица. Това наричаме закон на смени в Природата. Който разбира този закон, той разбира и своите състояния. Като преживее някакво високо, подигнато състояние, той знае, че неизбежно предстои понижаване на състоянието му.

“Личност и душа”, стр. 39-40; 85

Болестта всякога се дължи или на някакъв чужд живот, който не хармонира с вашия, или тя е един излишен материал, който не принадлежи като материал на твоя организъм... Ако човек може да превърне, да трансформира тази чужда материя, да я организира, болестта му веднага ще го напусне. Ако по-низшия живот успеете по някакъв начин да го превърнете и да го доведете в унисон с вашия ум, този живот ще ви бъде в полза. Всеки от вас трябва да изучава този закон на превръщане, за да може да превръща своите мисли и чувства.

“Добри вести”, стр. 184, 185; 125

Дойде едно противоречие на ревност в тебе. Внеси в душата си една красива форма, която да отвлече част от енергията, която се е набрала в душата ти, и която няма къде да я пласирате. Да имате един проводник на тази енергия. Тя трябва да излезе навън.

“Естественото положение на човешката душа”, стр. 430; 129

Една мисъл, едно чувство в тебе, ако не можеш да го превърнеш, ако едно кисело чувство не можеш да превърнеш, да направиш опит, в едно благородно чувство, тогава не разбираш закона. Цялата окултна наука е превръщане на чувствата, на мислите. Щом може да превърнеш една мисъл, да й дадеш друга насока, една постъпка – ти по същия закон може да превърнеш.

“Естествената мярка”, стр. 146; 138

“Радвайте се, когато върху вас рекат всяка зла реч, защото е голяма заплатата ваша на Небето.” То е един вътрешен велик окултен закон.

“Празникът на труда”, стр. 145; 206

Не можеш всякога да сменяш едно тъжно състояние с едно весело и обратно. Едно състояние може да се сменя с друго само тогава, когато има условия за това. Преди да имаш условия, не сменяй състоянието си. Това е закон. Следователно не спирайте само върху последствията на нещата, търсете причините им.

“Доброто и светлината”, стр. 276; 147

Искате ли да се разбирате, вие трябва да прилагате закона за трансформиране на състоянията. Ако двама души едновременно са положителни, те непременно ще се отблъснат. За да не става това, единият трябва да бъде положителен, а другият – отрицателен.

“Основи на здравето”, стр. 84; 152

Когато човек ще яде, той трябва да си подбере най-добрата храна и да я дъвче. Да не оставя несдъвкана храна, да не оставя стомахът да върши работата на устата. Инак ще има коремоболие. Но този закон на (дъвченето) е валиден и за човешката мисъл. И мисълта си има свой стомах. Ако една мисъл не си я разбрал, не си я сдъвкал хубаво, тя ще ти причини коремоболие. И чувствата си имат свой стомах. Ако си я приел и не си я сдъвкал, ще ти причини коремоболие.

“Доброта, разумност, Любов”, стр. 576; 151

Никога в себе си не позволявай да стават резки промени, да преминаваш от едно състояние в друго, рязко да не стават преминаванията.

“Пробуждане на космичното съзнание”, стр. 319; 164

Ако идеш на северния полюс, климатичните условия ще изменят характера, ще изменят температурата на тялото. Ако идеш на екватора, пак ще се измени твоят характер. Ако пренесете един човек от полярните страни на екватора, ще му създадете най-големи страдания. Ако пренесете един човек от екватора на полюса, съвсем ще се измени характерът. Постепенно човек трябва да се приспособява.

“Линия на Любовта”, стр. 271; 180

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...