Jump to content

УСЛОВИЯ, БЛАГА, ИЗОБИЛИЕ


Recommended Posts

УСЛОВИЯ, БЛАГА, ИЗОБИЛИЕ

Никой няма право да задържа за себе си повече блага, отколкото са му потребни.

“Иди си с миром”, стр. 184; 153

Дето са най-големите мъчнотии и препятствия, там са най-големите печалби и блага за човека. Това е закон на Природата.

“Значение на числата”, стр. 80; 105

Тя позволява да се ползваме от нейните блага дотолкова, доколкото имаме нужда от тях. Излишъкът от тези блага трябва да минава през нас като през проводници и да се предава на другите, без да се задържа.

“Отношение на два закона”, стр. 72; 95

Онези хора, които са при лоши условия, в тях се създава един вътрешен морал, за Доброто говорят. А пък онези, на които условията са уредени, които са богати, имат всички възможности, те уреждат преди всичко външния живот.

“И видя там човек”, стр. 205; 97

Не може да стане нещо в света, ако няма условия за това. Никой не може да придобие нещо, ако няма условия за това. Може да съществува нещо, само ако има друго, което да му отговаря. Това е закон, опитан и доказан.

“Доброто разположение”, стр. 128; 102

Най-първо трябва да обичаме БОГА с всичкия си ум, сърце, душа и сила, за да можем да възприемем правилно благата, които БОГ ни дава. Като не обичаме БОГА, тези блага не могат да минат през нас. И после, трябва да обичаме ближните си. Законът е такъв. За да можем да предаваме това благо, което сме приели, трябва да имаме Любов към ближните си.

“Аз, ти, той”, стр. 162; 160

Изобилие да има в света. Ако ние разбираме закона на това изобилие, ще разберем и самото щастие. В това седи новото разбиране.

“Ето младоженецът иде”, стр. 433-434; 134

Когато се намирате в неблагоприятни условия на живота, в положението на гъсеница, вие трябва да знаете, че има положение на пеперуда, може да се превърнете в положението на пеперуда, да влезете в благоприятните условия на живота. Но ако не знаете как да използвате това положение на пеперуда, вие пак ще се върнете в първото си положение, в положението на гъсеница, и тогава положението ви ще бъде по-лошо, отколкото е било първото. Какъв е законът сега? За да се освободи от сиромашията си, сиромахът трябва да бъде трудолюбив, търпелив, в това седи неговото спасение. За да запази богатството си, богатият трябва да бъде щедър и чист. Кой може да бъде чист! Чист може да бъде само честният и справедливият човек.

“И отиде, та се представи”, стр. 392; 125

Голямото благо е голям товар; малкото благо – малък товар. Този закон почти навсякъде е верен. Когато човек малко има, по-добре е. Който много има, много ще изискват от него. Който малко има, малко ще изискват от него.

“Новото разбиране на връзката в живота”, стр. 8; 119

Същият закон се отнася и до мислите: не желай да разбереш една мисъл докрай – това е лакомия. Не желай да бъдеш такъв поет, музикант или учен, че да няма втори като тебе. Това е непостижимо.

“Елементарни, съзвучащи и съграждащи мисли”, стр. 81; 122

Има едно правилно съчетание, при което всеки ще бъде полезен на окръжаващата среда. Онези, които се занимават със земеделие, знаят този закон. Всяко растение или всяко плодно дърво трябва да се сее на съответната за него почва.

“Който сее и който жъне”, стр. 148; 125

Който става баща е богат. Бедният не може да стане баща. Бедността иде впоследствие.

“Великата разумност”, стр. 4; 113

Когато има изобилие, чакайте, нека се прояви... Никога не подпушвайте Божествената енергия, когато се проявява – нека излезе това, което тече.

“Храна, вода, топлина, светлина”, стр. 117; 205

Ние сме длъжни да възприемем от БОГА това, което Той ни изпраща. Първо трябва да дойде слънчевата светлина на Земята и тогава да я възприемем. Такъв е законът.

“Имаше някой человек”, стр. 199; 146

Благото, на който и да е човек, не зависи от него, а зависи от неговите отношения към Цялото.

“Божието благословение”, стр. 482; 153

Научете се да се уважавате един друг. Всички сте проводници на Божието благословение. И ако не зачитате някого, вие се лишавате от Божието благословение. Доколкото обичате хората, вие се ползвате от благото на хората. Който и човек да обичаш, ти се ползваш. Минава един човек и ти се харесва. “Допада ми в сърцето”, казваш. Тогава ти се ползваш. Видиш едно дърво и го харесаш. И ти се ползваш. Видиш една птичка, видиш едно цвете и ги харесваш. Тогава се ползваш. От всичко това, което обичаш, ти се ползваш.

“Нагоре и напред”, стр. 237; 156

Ние трябва да имаме благото на другите хора като свое благо. Законът седи така: Да имаш ония блага, каквито БОГ е решил да даде на всяка душа. Ние да съдействаме всеки да възприеме благата, които БОГ е определил за него. Никой да не става препятствие.

“Добрият брат и добрият баща”, стр. 195; 151

Човек не разсъждава върху нещата. За всяко благо, което му се дава, той трябва да плати. Всякога трябва да плати за всяко благо, което му се дава в Природата. И това, което ти се дава, трябва да го оценяваш. И ако не го оценяваш, глоба ще имаш.

“Божието дихание”, стр. 434; 151

Не яж това, в което няма Божието благословение! Искам да ви кажа закона: Не яж това, което няма Любов! Не яж това, което няма мисъл! Не яж това, в което няма Добро!

“На него можем да разчитаме”, стр. 27; 160

Да допуснем, че десет души са гладни, и ти си гладен. Ти искаш да ядеш, но и другите десет души искат, а има само едно кило хляб... Щом си между другите хора, ако разбираш закона, трябва да разделиш този хляб на десет равни части и на всекиго по равно ще дадеш. Но някой от десетте души е на пет години, други – на десет, петнадесет. Тогава ще разделиш хляба според годините им и според това ще им дадеш... Но в Природата съществува друг един закон, който хората не знаят. Един хляб, ако хората се обичат, той ще се увеличи.

“Новото възпитание”, стр. 297; 165

В Божествения свят няма недоимък, сиромашия няма... Христос по същия закон правеше Своите чудеса: Пет хляба взе, нахрани пет хиляди души.

“Жилище ще направим”, стр. 29-30; 166

Ида при бедния човек и му туря един наполеон, мислено му туря. За мене е реално, за просяка не е реално... Сега аз туря нищото, въображаемият наполеон е нищо в копанята. Туй нищо, по закона като се превърне четири пъти, става реално.

“В любещите ръце”, стр. 130; 183

Кое беше онова, което правеше Христа силен? Дадоха Му пет хляба и Той веднага казва: “С тия пет хляба ще нахраня всичките тия пет хиляди души”. Някои искат да обяснят по кой начин станало това. По същия начин, по който се увеличава и житото. Като посееш едно житено зърно, дава 40, 50 стръка и всеки стрък по 50-60 някой път 100 зърна. Петдесет стръка по 100 зърна – едното се увеличава вече. Любовта е закон за увеличаване във всяко отношение.

“Добрият път”, стр. 274; 160

В четири неща в света не се съмнявайте никак: не се съмнявайте в светлината... Щом можеш да поемеш въздуха и ти е приятно, въздухът те обича. Щом обичаш водата и тя ти утолява жаждата, и тя те обича. Щом ядеш хляб, и той те обича. Четири неща има в света, без които никой не може да живее. И най-големите, и най-малките, и не само тук на Земята, но и в Небето, законът е същият.

“Животът е по-драгоценен”, стр. 127; 184

Аз веднъж се бях спрял при един български пчелар, който имаше 150 кошера. Казвам му: “Слушай, ако искаш да ти върви, отдели на всеки [десет] по един кошер, от 150 отдели 15 кошера за Господа. От тия, които се роят, пак отделяй за Господа, че като върви на кошерите на Господа, и на твоите ще върви”.

“Състояние и разположение”, стр. 201; 180

Добрият човек е отхранен със специфична храна от Невидимия свят. Добрите майки знаят този закон и затова раждат добри деца. Те ги отхранват със специфична храна.

“Реална и идеална обстановка на нещата”, стр. 283; 162

В Новото учение благото, Божественото благо трябва да дойде от БОГА. Но законът е следният: Това благо някой път право до вас не може да дойде, трябва да мине през някоя среда.

“Трите връзки”, стр. 325; 163

Когато Господ и на вас иска да даде благословение, ще ви прекара през големи страдания.

“Бъдете яки!”, стр. 268; 164

Мислете добре, чувствайте добре и постъпвайте добре, за да бъдете във връзка с добрите хора по цялото земно кълбо. Когато вие сте във връзка с тях, тогава Божието благословение ще бъде с вас.

“Най-добрите условия”, стр. 294; 164

През тази година гледайте вашите врати и прозорци да бъдат отворени, та като мине Божествената торба с богатствата покрай вас, да си поискате от Божествените вестители. Който иска, той винаги получава.

“Отворените очи”, стр. 132; 205

Всички условия в Природата са благоприятни, това е закон, а неблагоприятните неща са от нашето неразбиране.

“Жизнен магнетизъм”, стр. 263; 198

В света има един закон, който урежда крайностите. Например за една екскурзия ще се дадат средства – но само за нея, а не и повече.

“Екскурзиите и Слънцето”, стр. 128; 205

В Новото Учение човек да дава с широко сърце. Това е законът на благодатта. Когато човек дава, той се благославя, защото е Божествено. Събудете тази мисъл.

“Смени съдбата си”, стр. 284; 200

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...