Jump to content

Recommended Posts

Стремежът на човека към знанието трябва да бъде непреривен, постоянен. Това, което знанието може да ни даде, с нищо друго не би моглло да се сравни. Обаче само това знание, което се овътрешнява в човека и се превръща в негово лично познание, опитност и мъдрост можем да наречем знание. То става всъщност негова най-голяма сила, богатство и защита. И това няма нищо общо с безкрайното трупане на информация, информация, информация, която днес от всякъде залива човека и може да се превърне в тежко за него бреме, да го подпуши, дори да го обърка да полуда. Тази информация би могла по най-тънкия начин да подкове неговото его, което да започне да расте неимоверно с всяка новопостъпила новина. Но каква полза има от знание, което не може да се приложи реално в живота?

Дори човек да е на смъртния си одър пак в него трябва да има онова силно чувство, което да поддържа жаждата му към знание, към чистото познание, към словестното мляко. Това чувство е като вид страст, която извира от вътре и буквално те вълнува. Само човек, който гори истински за най-малките неща и велечини в света, така както и за големите, търси дълбоките, скрити причини на нещата, търси тяхната връзка, смисъл и последствия и вижда как всичко това се отразява на целокупния живот, може да се нарече човек на бъдещето.

Няма по-велико нещо в живота на човека от това да бъде Ученик. Ние всички сме слезли тук на земята, за да научим своите уроци във Великото Училище на Живота. И смело и неотклонно, с вяра и любов в гърдите, да преминаваме през степените на ученичеството. Ученикът на Бялото Братство има три имена:

- първото е Аверуни, което означава верният ученик,

- второто е Амриха, което означава духовния ученик,

- третото име е Ил-Рах и той представлява космичния човек, който има отношение с Бога, служител е на Бога и принадлежи на Бога.

17.02.2017г.

София

Борислава Богданова

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...