Jump to content

A. Защо и как бе окован във верига Ангела небесен?


Recommended Posts

А. ЗАЩО И КАК БЕ ОКОВАН ВЪВ ВЕРИГА АНГЕЛА НЕБЕСЕН?

1. Запознанството и срещата ми с Борис Николов и Мария Тодорова е от 1969 г. Тогава бях на 31 години, а те бяха на - Борис на 69 години, а Мария на 71 години. Аз се явих там със строго определена програма пред тях. Бях изпратен за приемник, да спася, да съхраня всичко, което те съхраняваха в паметта си и онова, което бе останало от многобройните обиски на властите. Те не можеха да ме възприемат отначало, че аз имам програма и знаех какво искам! Не ме приемаха и за приемник. Но после се убедиха!

2. Те имаха свой живот. От сутрин до вечер при тях идваха хора на гости и на приказки. Аз бях изумен от това! Питам Мария: „Какво разговаряте при тези срещи?” Отговаря ми: „За боб и за леща.” Значи празни приказки. И когато аз протестирах, че тези посещения ми губят времето, и че аз не мога да си свърша работата, то тогава решихме да заключим външните врати на двора, за да не ни безпокоят. Но те идваха отзад и прескачаха оградата. Мина 4-5 часа и Борис и Мария не издържаха психически. И ми казаха: „Слушай, това е наш живот! Ние не можем да се откажем от него. Не можем без техните посещения. Загиваме без тях.” И отвориха вратите. Аз се криех в една малка стаичка и чаках да се освободи някой от двамата, за да работя. И така бе години. Бях поставен при най-ограничителните условия за работа с тях.

3. Как съм издържал? Някой беше над мене и бе в мене и ме крепеше. Иначе щяха да ме разрушат! Тогава работех с тях и те трябваше да ми разказват опитностите си. И аз трябваше да ги записвам. Но това бе непосилно! Мария често боледуваше, защото я атакуваха сили, които искаха да я унищожат и да не остави никакви спомени и следи. Същото бе и с Борис. Освен това той тогава ходеше да работи и да прави мозайки. И винаги завършваше с пълен провал - беше възрастен и не можеше да работи. Накрая онези от неговата бригада се притичваха да му помагат. Изобщо и двамата ги отклоняваха непрекъснато. И така ми се пречеше да работя. И това беше отначало, та до края.

4. Накрая Борис започна да си записва спомените на стенограма, аз седях срещу него с магнетофона и записвах. Тогава да се намери магнетофонна лента бе много трудно и струваше 30 лв., което се равняваше на 1/3 от моята заплата. Така си осигурявах магнетофонна лента от 540 метра и я записвах на 4 писти, и накрая се получаваше 6 часа запис. Тези ленти се запазиха 30 години!

5. И така, дойде времето, когато тези магнетофонни ленти ги прослушвах, свалях ги от ръкописен текст и после ги диктувах на пишеща машина на Марийка Марашлиева. Купих електрическа пишеща машина „Оливети” - италианска за 1 000 лв., което тогава се равняваше на 4 лекарски заплати. А аз живеех с пенсията на майка ми. Изобщо живеех в немотия и бях винаги гладен!

Знаете ли какво означава млад мъж, пълен със сили, ври и кипи отвътре, но винаги гладен? Не си дояжда, защото парите му отиват за магнетофонни ленти! И от тогава до сега - все съм си гладен. И на очи! Как на очи? Гледам и виждам плодове и зеленчуци. Гладен съм за тях. Но не ги купувам. Имам си причини. Това е да си гладен на очи. А да нямаш пари за тях!

6. И така в „Изгревът”, том I бяха включени спомените на Мария Тодорова от с. 109-340, а на Борис Николов от с. 382-491. Излезна от печат 1993 г. Подготвях го цели две години, придружени с много трудности и с много предателства от онези, с които работех и на които заплащах. Накрая отидох навън, при външни хора и те ми довършиха книгата.

Тогава онази жена, която ми оформи том I ми каза: „Защо работиш с тези хора? Те ти пречат. Намери външни хора. Нали си плащаш?” И така направих за „Изгревът”, том II и том III. И за следващите.

7. В „Изгревът”, том II от с. 104-333 бе публикуван от Борис Николов „Пътят на ученика”. Това е материал, който той го записваше на стенограма и после ми го диктуваше на магнетофона. Това е неговия I раздел. В следващия II раздел бяха „Примери из живота ни с Учителя”. Те започват от с. 334-403 на том II.

8. В „Изгревът”, том III, с. 4-133 бе раздел II! - „Образи на ученици”. От с. 134-191 бе раздел IV - „С Учителя по планините. Екскурзиите.”

9. В „Изгревът” том III, с. 192-237 бе раздел V „Окованият ангел на Изгрева”, част първа. Този материал трябва добре да се изучи, защото без него няма да можете да разберете следващия. И това е една много малка част, която е разказана и описана. Добре, че го отпечатах, за да се знаят нещата.

10. В „Изгревът”, том III, с. 238-270 е част втора на „Окованият ангел на Изгрева”. Това са малки и кратки историйки от времето на затвора. Борис Николов е арестуван на 3 септември 1958 г. и освободен на 1 януари 1962 г. Без тези кратки описания, вие не можете да разберете нищо от следващия материал. Ето защо той бе включен от мен. Всичко е последователно завързано, като халки на вериги. Да не се къса и да не се изгуби. И то не се изгуби! Успях да го спася и публикувам!

11. В „Изгревът”, том III, с. 271-291 е част трета на „Окованият ангел говори”. Аз притежавах един материал за „Окованият ангел” около 364 страници. Проучих го, отбелязах си онези места, които подхождаха за този том, после ги диктувах на Марийка Марашлиева, и тя ги написа на пишеща машина. Беше озаглавена „Мисли за ученика от окования ангел”. Бяха номерирани по точки от 1-109.

Накрая, на с. 283-284 имаше мои бележки, където е дадена истината за Ангела окован в плътта.

12. В „Изгревът”, том III, с. 291-384 бе сложена главата „Всемировият Учител и Школата на Бялото Братство и Новата епоха.” Онова, което бе включено тука, трябваше да отговори на всички въпроси, които трябваше да възникнат в онзи човешки ум, който проучаваше тази епоха. И отговорът го имаше. Колко души са го прочели, не зная. Но зная, че никой това не го изпълнява. Не срещнах нито един! И по ваше време няма да има такъв. И затова се дойде до голямото отклонение от пътя на Школата след 1989 г.

Това е второто отклонение от 1990 г. А първото отклонение е след заминаването на Учителя и започва от 1945 г. В него участвуват всички, които са на Изгрева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...