Jump to content

4. Неделно утринно слово: 13 юли 1941 г


Recommended Posts

4. НЕДЕЛНО УТРИННО СЛОВО

държано на 13 юли 1941 г.

Хората, които се занимават с любовта, трябва да бъдат много внимателни.

Любовта е най-правото в света, но и най-страшното. Няма по-хубаво нещо от нея, когато тя дойде в дома ви, но няма и по-страшно нещо от нея, когато тя напусне дома ти. Смъртта нищо не е при това.

Ти казваш: „Не ме обичат!” Ти не мислиш право. Слънцето те обича, водата те обича, звездите и снеговете те обичат, Бог те обича. А пък, че някоя жаба не те обичала, това не е най-голямото нещастие!

В човешкия свят се оценява, колко струват изгубените неща. Всеки човек, който влезе в Божествения свят, той вече обича всички хора.

Ако в Божествения свят ти само един човек пренебрегнеш, ти ще изгубиш всичкото си щастие.

В човешкия свят обичаш само най-хубавото, пък в Божествения свят обичаш всички.

Питаш: „Как да го обичам?” Ще го обичаш така, както обичаш себе си. За да обичаш някого, трябва да влезеш в положението му и да усетиш каква нужда има той, какви блага има, и да видиш при какви условия живее. Придобивайте познанието на Любовта. Щом дойдете до пълнотата на Божията Любов, тогава всяка болест се лекува. Любовта е една сила, която лекува нещата, защото повече болести се дължат на известна нечиста материя, която се е залепила за човека. Болестите са микроби, които изяждат човека.

Ние се събираме тук в неделя, за да приемем Божието благословение. Вие казвате: „Как да обичаме?” Щедро давайте, и щедро вземайте. Дръжте мисълта, че ви обичат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...