Jump to content

11. Неделна беседа: 12 окт. 1941 г.


Recommended Posts

11. НЕДЕЛНА БЕСЕДА

държана на 12 октомври 1941 г.

Всякога положението на човека в живота се подобрява, като изпълнява Волята Божия. Когато ти дойде един човек на гости, ти да считаш, че Господ ти е дошъл на гости, и тогава твоето отношение ще бъде право. И каквото направиш спрямо него, да ти е приятно, като съзнаваш, че Господ ти е на гости.

У човека, който има свръхсъзнание, характер, характера е устойчив. И погледа му, и очите му, и тялото му, всичко е устойчиво у онзи, който има свръхсъзнание. Свръхсъзнанието е врата, през която Любовта пристига в човека. Ако вие добиете свръхсъзнание, болестите ви ще бъдат най-леки, мъчните задачи ще ви бъде приятно да ги разрешавате. Не да изповядваш един мироглед отвън, но веруюто ти да е в твоят ум, сърце и воля.

Ако се обичате един други, това показва, че изпълнявате Волята Божия. Всеки един от вас, като отиде в онзи свят, ще намери своите мисли, чувства и постъпки като плодове, увиснали върху райските дървета. Слабите хора да се срещат с добри хора, а пък силните хора да се срещат с лошите хора. Силните в доброто да се срещат с лошите хора, пък слабите в доброто да се срещат със силните в доброто.

Всички велики хора на миналото, са сега на Земята. Нищо на Земята не е умряло, всичко е живо. Всички велики хора, всички велики и добри хора на миналото, са на Земята, и благодарение на тях света върви напред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...