Jump to content

27. Неделна беседа: 18 ян. 1942 г.


Recommended Posts

27. НЕДЕЛНА БЕСЕДА

държана на 18 януари 1942 г.

За да не се смущава сърцето на човека, той трябва да вярва в Бога.

Ако ти спънеш своя ближен, ще спънеш и себе си. С ближния трябва да се отнасяте добре, за да се подобри пулса на твоето сърце. Има един закон в света: Това, което не обичаш, от него не можеш да се ползуваш.

Можеш да се ползуваш само от нещо, което обичаш. Първото нещо е да се учат хората от любовта. Какво нещо е по-хубаво от любовта, която е образувала Земята? Любовта се проявява в растенията, в плодовете, в течението на водите, във въздуха, в светлината, в движението на звездите. Навсякъде във Вселената, се проявява действието на Божията Любов. Ние схващаме любовта в много тесни рамки. Даже не оценяваме любовта на един наш приятел, на едно същество, което ние обичаме, съзнавайки в себе си онези блага, които всеки ден ни се дават. Като съзнаваш, в това съзнание иде Божието благословение.

Трябва да бъдем носители на онова Божественото, с което сме заобиколени. Ние сме заобиколени от чистия въздух. Лекарството е във въздуха, в светлината, в храната, във водата. Лекарството трябва да се приема чрез храната, светлината, водата, въздуха и чрез други средства. А пък сегашното лекарство е обикване. Божията Любов ще свърши наполовина живота, а пък нашата любов ще свърши другата половина.

Бог действа отвън като условие, а пък нашата любов действа отвътре като възможности. Единственият начин, е чрез любовта. При любовта страданията се превръщат в радост. Без любовта, радостта се превръща в страдание.

Докато ходиш, дробовете ти функционират правилно, престанеш ли да ходиш, дробовете ти са в опасност. За всички, които страдат от дробове, няма по-добро лекарство от любовта. Също така за нервните болести, няма по-добро лекарство от любовта. Също така за стомашните болести, няма по-добро лекарство от любовта. Любовта е мощна сила, която привлича всички елементи на здравето. Лекарите в бъдеще ще лекуват чрез любовта. Ще извикаш един лекар, който те обича и ще му плащаш двойно. Той като дойде в къщи, ще те лекува преди да ти е дал лекарство.

Тези които не обичат, нямат право в бъдеще да идват в света.

В бъдеще ще се раждат само онези, които обичат. Това е позволителното от невидимия свят. Само по този начин ще се промени света. Любовта има едно социално приложение. Любовта ще измени света във всяко отношение. Понеже Бог е Любов, Той Се проявява в любовта. Любовта ще измени света във всяко отношение.

Любовта е мощното проявление на Божествения Дух в света. Ти не можеш да помогнеш на един болен, ако не го обичаш, и никой не може да ти помогне, ако не те обича.

Един учител не може да помогне на децата си, ако не ги обича. Любовта е в сладката дума. Децата разбират, пък и учителя да е строг, те разбират, че той има любов към тях, те вътрешно познават. Любовта е това, което усилва човешкият ум, дава разположение на сърцето и сила на тялото.

Мислите ли, че всичко това, което мислите, че е любов, е любов? Вие обичате някого, и ако един ден се отнесе невнимателно към вас, ти изменяваш своето отношение към него. Тогаз любовта ви е по-слаба.

Всякога в лицето на един човек да виждаш присъствието на Бога, това е Любов. Да отделиш човека от Бога. Като виждаш един човек, в него трябва да му прощаваш, а пък като виждаш Бога в него, да му отдаваш внимание. Като кажеш на някого: „Голям престъпник си!”, ти ще се изложиш на голямо изпитание. - Този човек не е престъпник, той разрешава задачата на престъплението. Ако отидете при Бога без любов, един долар ще ви даде, пък ако отидете с любов, ще ви даде 50 хиляди долара, и ще ви каже: „Заповядайте!”

Ще ви кажа нещо важно: „Радвайте се в страданията си и в радостите си, че сте намерили Господа!”

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...