Jump to content

33. Люби и обичай: 8 апр. 1942 г.


Recommended Posts

33. ЛЮБИ И ОБИЧАЙ

лекция на Учителя, държана на 8 април 1942 г.

Не само външно трябва да пеем, но музиката трябва да съществува в нашият ум, сърце, душа и дух. Песента е най-добрата козметика. Ако пеете, лицето ви ще се преобрази, ще стане красиво. Щом не пеете, в мисълта и сърцето си ще имате тревоги. Щом пееш, ще имаш мир.

Казваш: „Тежко ми е на сърцето!” Тежко ти е на сърцето, защото не си пял. Когато пееш, невидимия свят обръща внимание на тебе, възвишените същества обръщат погледа си към тебе, и идват да ти помагат. А като не пееш, оставят те на собствените ти сили.

Любете и обичайте. Като любите, подобряват се условията на вашия живот, като обичате, проявяват се вашите вътрешни възможности. Те развиват дарбите и талантите, които Бог е вложил във вас.

Ти любиш, като даваш любов на другите. Казваш: „Като възприемам и оценявам любовта на другите към Тебе.” Та две неща носете в себе си: Любов и Обич. Бог никога не иска да срещне един човек, който е без любов. Единствената монета, която не спада в света, е любовта, единствената монета, която не спада в света, е обичта.

Човек трябва да започне с любовта, за да знае какво нещо е музика, само тогава можеш да пееш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...