Jump to content

35. Общ окултен клас: 15 апр. 1942 г.


Recommended Posts

35. ЛЕКЦИЯ НА ОБЩИЯ ОКУЛТЕН КЛАС

държана на 15 април 1942 г.

Някой върви и гледа цветята и птичките, и въздуха, и чистото небе, и хубавото слънце грее, и въпреки това е недоволен. Защо? Казвам: той е един голям невежа. Недоволният е невежа. Ти минаваш край цветята и не им обръщаш внимание.

Растежа става, когато човек е доволен от малките блага. Сутрин като станеш, кажи: „Бог е Любов!” На Земята ние не сме дошли за себе си, а да изразим това, което Бог ни е дал.

Ако в живота си ти не можеш да родиш една гениална мисъл, едно гениално чувство, една гениална постъпка, ти нищо не си направил. Всеки от вас е пратен за една малка мисия.

В древността при един мъдрец отишъл един момък, за да му стане ученик. Мъдрецът му казал: „Ти имаш слабост към жените, към парите, към яденето и пиенето, ти си и мързелив, и ленив.” И момъка си отива, и се връща след пет години, след като е работил върху себе си и се е поправил. Мъдрецът му казва: „Сега можеш да бъдеш ученик!”

Във всяко проявление на любовта, Бог Се проявява. Смилил Се е и е дошъл.

Музиката е най-добрия проводник на здравето.

Голямо нещастие е като влезе човек в онзи свят и намери, че на Земята не е предал и възприел добре Божията Любов.

Напуснете вашето недоволство и кажете на себе си: „Щастлив съм!” Аз считам, че любовта ти е чиста, когато дисхармония не съществува в тебе. При силните трептения на Любовта, всички дисонанси се разтапят. Вий не може да се примирите направо с Бога, без Христа. Трябва да мине вашата мисъл през Христа. Ако нашата мисъл мине през Христа, тя може да отиде при Бога.

Като дойде Божествения живот в тебе, ангел ще станеш. Желая сега всички вий да станете на Земята не земни хора, а небесни човеци. А това се нарича да бъдете служители и да носите великата мисъл, която Бог е вложил във вас.

Като станете сутрин, кажи на Любовта: „Добре дошла! Какво ще заповядаш?” Същото кажи и на Мъдростта и на Истината.

Всички противоречия, които съществуват в света, които досега сте имали, са една велика възможност да познаете величието на Божията Любов и Божията Обич.

Някои мисли от разговора след тази лекция:

Външният свят е едно условие за постиженията ви.

Най-лесния път и път с най-малки противоречия, е музиката. Най-хубавите работи в природата са създадени чрез музиката.

Музиката е най-добрия път за внасяне на живота. Като погледнеш цветята, ще видиш каква музикална хармония излиза от тях, и ще забравиш себе си.

Целият днешен ден, е един велик концерт. И ако при всичко това ти си недоволен, това показва, че не си взел най-хубавото място, и не си слушал добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...