Jump to content

40. Идването на новата култура: беседа-разговор с Учителя на 7-те Рилски езера : държана на 1 юлий 1942 г.


Recommended Posts

40. ИДВАНЕТО НА НОВАТА КУЛТУРА

Беседа - разговор с Учителя на 7-те Рилски езера,

държана на 1 юлий 1942 г.

Сега е обсадата на Ерусалим. Целият християнски свят е обсаден. За днешните времена се отнасят следните думи от Евангелието на Матея, 24 глава: „Ако не се съкратяха онези дни, нито една плът не би се спасила, но заради избраните, тези дни ще се съкратят.”

Сега е борба между слугите на тъмнината и слугите на светлината. Сега като мухи избиват хората, потопяват параходи. Хората сега ги избиват като кокошки, милиони хора избиват! И от глад, колко ще измрат, и от студ, колко ще измрат? Мъглата, която царува сега, показва, че дълго време ще остане забулена тази Истина, която тази сутрин казах на Молитвения връх: „Че красива и блага е Любовта към Бога”.

Тази война е най-голямата сега. Русия е турила 12 милиона войници на крак. Германците и японците също са турили на крак много войници. Германците и те сега изкараха толкова войници. Сега има най-малко 30 милиона войници на крак.

Едно непослушание, какво причини на света! Ако Ева беше послушала, това не щеше да стане, но понеже тя беше непослушна, това става в света. Хората да не правят втори път това.

Евреите ще видят последствията от това непослушание, ще научат една истина. Като се отпусне крана на горният етаж на един апартамент, целият апартамент се напълни с вода.

Целият този свят, трябва да си замине. Всички тези хора, трябва да си заминат и новите хора като дойдат, те ще уредят света. Шестата раса, която иде, ще уреди света.

* * *

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...