Jump to content

3. Първа среща. Първата среща с Мария Тодорова. 3.1. Изборът на ръководство


Recommended Posts

3. ПЪРВА СРЕЩА. ПЪРВАТА СРЕЩА С МАРИЯ ТОДОРОВА

3.1. ИЗБОРЪТ НА РЪКОВОДСТВО

През 1969 г. бях назначен като лекар в Сливенските минерални бани. И една привечер дойде моя ръководител, и ми каза да си изберат ръководство. Как дойде ли? Ами ето така - дойде. Беше над мене! Чух същия глас, който ме ръководи още от самото начало, и аз трябваше да изпълня Неговото поръчение.

Аз тогава живеех в едни бараки, които беха построени за обслужващия персонал. Имах една стая и това беше всичко - дървена барака. А на 50-60 метра от мен, беше големия Балносанаториум за т.н. селяни труженици на социализма. И всички, които бяха селяни, през есента и през зимата идваха на т.н. Минерални бани. Таксите за пренощуване бяха малки. Стояха по 20-30 дни. Бяха на бани, чувстваха се добре. Вътре беше чисто, хубава храна и оставаха доволни. И така, аз чувам това, което ми се нарежда. И аз го приех като нареждане, и трябваше да изпълня това нареждане.

Така се случи, че аз тръгнах да изпълнявам това нареждане, и първо минах през град Варна. Срещнах се с някой хора и им казах, че Учителя ми Се е явил, и ми е наредил да си изберат ръководство. Те ме гледат като втрещени! Аз съм на 32 години, а те 60-70 годишни. Нито ме знаят, нито ме познават! Отведнъж идва един млад човек и им казва: „Изберете си ръководство." След това минах през Бургас. Срещнах се също с някой хора. Същото нещо - казах им, а те стоят като втрещени! И, което беше най-важното - на всички им се искаше това нещо да стане, но те знаеха, че не може да стане, поради различни причини. Но аз това нещо тогава още не го знаех, че не може да стане поради техните важни причини.

След това отидох и в град Айтос и се срещнах с Добри Ганев, който беше ръководител на Братството. Казах му същото това нещо. Той стои и ме гледа като втрещен! И всички ме оглеждаха. Там беше и съпругата му Надка Добрева, която беше дъщеря на Георги Куртев. А много по-късно -10 години по-късно ли, 15 години, аз записах нейните спомени за баща й, и те влезнаха в „Изгревът", том X. Така че аз се срещнах с тези хора, казах им и това беше нещо като невероятна новина, и породи едно оживление в провинцията.

След това отидох в София, срещнах се с Жечо Панайотов и му обясних всичко. Той ме гледа-слуша, гледа-слуша и се чуди какво да прави. Ама казва: „Това нещо вярно ли е?" Казвам: „Вярно е!" - „Закълни се!" - „Заклевам се!" И аз му казах: „Слушай какво, аз ще ти докажа, че това нещо е вярно. И ще се убедиш след време, че е вярно." И той казва: „Добре, щом е така, аз ще съдействам." И той стана, и ние заедно с него полека-полека, той беше възрастен - над 70 годишен, и той тръгна, и ме заведе в мисля, че в Княжево на някакъв обект, правеше се някаква вила. А Борис Николов заедно с някакви работници, правеха мозайката на тази вила. Това беше някакъв обект. Трябваше да се направи мозайката. Навсякъде около нас се движеха работници, които в моето съзнание бяха като сенки, които се движеха около нас.

Накрая Борис ме прие. Беше застанал до една маса, беше разгънал някакъв си план - чертеж, от тези строителни планове, и гледаше в този чертеж. А Жечо Панайотов отиде някъде в страни - на 20-30 метра, седна, мълчеше, за да не ни пречи. И така, аз застанах пред него, той беше прав, беше много висок за мен - дълги ръце, дълги пръсти. И му казах всичко това, което трябваше да му кажа. Той ме слуша, но нищо не възприе от мен. Аз му разказах всичко и му обясних всичко. Смятам, че той много добре разбра какво му казах, защото той разбираше и владееше този начин на общение с Невидимия свят. За него тези неща не бяха чужди. Но той още не знаеше дали това, което аз казвам е верно. Но знаеше, че аз изпълнявам нареждане от Невидимия свят. Но не знаеше кой е Този, Който беше ми наредил. Казах му, че Учителят ми се изяви и каза, и че трябва да си изберат ръководство. Той ме изгледа и каза: „По този въпрос, трябва да се мисли, трябва да изчакаме. И тогава ще видим."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...