Jump to content

3.15. Заключената врата се отваря


Recommended Posts

3.15. ЗАКЛЮЧЕНАТА ВРАТА СЕ ОТВАРЯ

И аз, след като съм бил 15 дена на разположение, 15 дена завързан сутрин и вечер с едно невидимо въже, тогава аз се освобождавах, и отивах при Борис и Мария. И когато, трябваше да работя, се явяваха онези, т.н. братя и сестри в Господа и в Христе, духовни сестри на Братството, явяваха се и ми пречеха! Крадяха моето свободно време, крадяха времето на Борис и на Мария.

Аз беснеех! В мене нямаше вече огорчение, в мен бушуваха сили на негодувание! Идваха от недрата на моето съзнание. Онези, които бяха в Невидимия свят, също се бунтуваха. Вреше невероятна битка, както горе, така и долу. И това, че аз успях да свърша нещо, това нещо не се дължеше на Борис и на Мария. Те това не можеха да го свършат. И да искаха, не можеха. Те бяха завързани с онова невидимо въже, за което всички бяха завързани.

И когато записвах спомените на Мария Тодорова, има една глава, и едно заглавие, наречено „Завързаното Братство на Изгрева". Да, това се отнасяше за всички, които аз заварих. Така, че онова, което успях да свърша, да запиша, това беше в паузите, когато онези посетители си заминаваха. Тогава Мария идваше, идваше и Борис. Бяха сконфузни пред мене, чувстваха се неудобно. И те вдигаха рамене. А веднъж аз бях толкова много ядосан, и казах: „Слушайте какво, абе аз идвам от толкова време, аз съм се подготвил. Защо вие не затворите тази врата, външната врата? Ами затворете всички врати, сложете Станка отвън да работи и кажете, че вас ви няма, че сте заминали някъде на гости, или в провинцията."

И те веднъж се съгласиха да опитат това. Станка беше извадена навънка, копаеше. Аз почнах да работя с тех, ужким да работя, а те непрекъснато поглеждаха през прозорците, защото идваше този, идваше онзи. Онази ги изпращаше. И най-малко, те върнаха 10 - 15 човека. Беше станало към обед, и никаква работа не се свърши. Защо? Ами техното съзнание беше насочено към онези, които идваха, а онези, които идваха бяха ги приковали също в съзнанието си. Те беха от една и съща верига. И някъде към обед - следобед те идват и се разтрепераха бе! Борис и Мария трепереха като лист, като лист на трепетлика, и казват: „Слушай какво, ние не може да издържиме повече! Ще отвориме вратите! Ние не сме пригодени за тази работа, която ти вършиш! Ние не можеме без тех! Това е нашия живот. Ако тех ги няма, ние загиваме! Ние и те сме свързани - имаме един общи братски живот!" И аз казвам: „Какъв братски живот бе? Ами това са врагове бе! Те пречат на мен и на вас, за да оставите нещо за поколенията." И накрая аз казах: „Отворете вратите!" И следобед, те почнаха да прииждат. Аз си прибрах нещата и отзад полека-полека се измъкнах, и си отидох в Своге. И си казвах: „Господи Боже, защо ме изпратихте при тези хора?!" Но изпратиха ме, за да свърша една работа, и колкото можах, аз я свърших.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...