Jump to content

4.4. Условия за работа в бъдеще и светлите дни


Recommended Posts

4.4. УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА В БЪДЕЩЕ И СВЕТЛИТЕ ДНИ

Така, че това никога не мога да го забравя, да седиш в онази стаичка и да чакаш, да чакаш, за да си отидат т.н. гости - големи гости! Аз бях едно нищожество в техните очи. Нищожество ли? - Да, така те смятаха. Но дойде време, когато Онзи, Който ме ръководеше, и който ме движеше, по някой път се изявяваше чрез Сила и чрез Власт. И те знаеха, и имаха представа кой е Този, Който има тази Сила и тази Власт! Тогава усещаха, че аз съм нещо друго от онези, които им идваха на гости и които им крадяха и времето, и силата.

И тогава те смятаха, че те ще имат условия за работа в бъдеще. Аз твърдях, че това не е верно. Какви условия може да има един 70-75 годишен човек? - Никакви условия. Той може да се радва и да се моли само и само да има добро здраве, за да си изкара годините и времето, които са му определени на Земята. И така, това беше повод за много важни конфликти между мене и Мария. И спомням си, Мария се ядосваше и казваше, че аз не вярвам, че ще дойдат условия. Обяснявах й, че аз вярвам, че ще дойдат, но те не са за нейното поколение и не са за техното време, в което живеят. А това е за една друга епоха. И тя ми разказваше онзи случай с Учителят, когато Учителят накрая на живота Си на Земята, погледнал я, навел поглед и казал: „За мен идват трудни, трудни и лоши дни!" Но после вдигнал глава, вдигнал десната Си ръка нагоре към небето, усмихнал Се лъчезарно и казал: „Но за вас идват светли, светли дни!" И отново свалил Своята дясна ръка, навел Се надолу, и отново Се умълчал. И тя ми го разказваше.

И питам я: „Ти в това вярваш ли, което аз ти разказвам?" Отговаря: „Вярвам." - „Ами тогава защо казваш, че няма да има светли дни?" Казвам: „Тези светли дни не са за вашето поколение. Вашите светли дни бяха времето, когато бехте в Школата на Учителя. След това дойдоха тъмните дни. И вие в момента сте в тъмните дни. Но това, което Учителят казва е вярно, но това се отнася за едно друго поколение. Може би да дойде време, че и за моето поколение да не се отнася, а да се отнася това, което казва Учителят за едно друго поколение след мене, което ще има условия, за да свърши някоя работа. Да има условия, но трябва да бъде подготвено, и трябва да има в него Дух и Сила, за да осъществи всичко. И освен това, това поколение, трябва да е осъществило приемствеността на онези, които бяха по времето на Школата на Учителя. Иначе, то не би направило нищо, защото няма никакви познания за тази епоха."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...