Jump to content

5.11. Невидимата мрежа в малката стая


Recommended Posts

5.11. НЕВИДИМАТА МРЕЖА В МАЛКАТА СТАЯ

И така, аз трябваше да спася каквото можеше да спася. Аз се чувствах в онази малка стая там докато чаках, че съм хванат в някаква невидима мрежа. Исках с нокти и със зъби да разкъсам тази мрежа, за да можех да се освободя, а не можех! Как се метах в нея като риба, извадена на брега! Защото аз точно имах това усещане, че бях риба. Това беше жестока битка! И накрая, в последния момент, в последното мое издихание виждах как се протегаше една невидима ръка и разрезваше с ножа си мрежата. Хващаше ме - риба, която едвам дишаше с хрилете си, и ме хвърляше обратно в онази велика, огромна река от която бях изваден. Аз потъвах във водите, потъвах във водите и се освобождавах от мрежата. И след това заспивах на леглото в тази стая. И когато отварях очи, усещах, че съм отново в моите си води - водите на великата река на живота. И така, след това ставах, приготовлявах си багажа, и полека-полека се измъквах, и си заминавах за град Своге, където живеех и където работех.

Вие били ли сте риба, хваната в мрежа и извадена на брега? Вие били ли сте риба, обречена да загине на брега? - Не сте били! А аз бях. Аз бях всеки път, когато отивах там. И всеки път някой протягаше с ръка, разрязваше тази мрежа, освобождаваше ме и ме хвърляше във великата река, която течеше през мен. Тя идваше от безкрая, тя идваше от онзи извор на живота, минаваше през мен и продължаваше по-нататък.

И тази река в момента премина, и се осъществиха поредицата от „Изгревът". Така, че днес аз гледам пред себе си „Изгревът", том XXII. А това не е случайно! Рибата успя да премине от единия край, до другия край на реката - от I том на „Изгревът" до XXII том.

Амин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...