Jump to content

9.13. 30 години след заминаването й


Recommended Posts

9.13. ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ СЛЕД ЗАМИНАВАНЕТО Й

Ето, днес е 2006 г. Тя си замина 1976 г. Колко години прави това? Това прави 30 години. 10 години след като си замина, аз почнах да работя нейния материал.

А пък V том? V том, вижте датата отпред когато аз съм го издавал този V том. Така че в момента, ако вие вземете „Изгревът", том XIV и ако отворите на с. 255, там пише отдела - IV част „Трите образа на Великия и Трите велики закона" - IV част, Из беседите и разговорите на Учителя пред Класа на Добродетелите, записани от Мария Тодорова." Та тя имаше и две тетрадки за Класа на Добродетелите, които аз бех на времето прибрал и от които тетрадки аз работех, за да дам онзи том за Класът на Добродетелите, който аз съм го публикувал.

И по-нататък, в този том на „Изгревът", XIV - от с. 255 до с. 341 са дадени мисли от Учителя от Класа на Добродетелите. Но това нещо беше направено от Борис, благодарение на мен. Аз го накарах да направи това. И накрая всичко изчезна! А как съм работил и как съм се справял, това можете да прочетете от моите бележки към том, XIV от с. 773 до края. А през какви етапи съм минал, това може да си прочетете в моите бележки и в следващите томове. Така, че за всяко нещо аз съм платил, заплатил и наплатил с време, със сила.

Ще кажете - това е саможертва. Не, това не е саможертва, това беше битка от край до край. Един трябваше да победи. И това, че нейните спомени излезнаха в I том, това, че нейните спомени излезнаха в „Изгревът", том V, това означаваше, че аз на този етап победих!

А сега продължавам 30 години след това, след нейното заминаване да чета онези бележки, които аз ги бях писал 10 години след нейното заминаване. И сега, когато ги препрочитам предварително, аз се чудя как съм написал тези неща, и се чудя какви мисли са минавали през мене. И сега, когато аз чета ред по ред, виждам с моето съзнание сега, че това дали някому би го интересувало. Не, в момента това никой не го е грижа, и никой не го интересува! Но ще дойде време да ги интересува, за да видят как съм воювал, как съм защитил и каква е цената на моя труд. Защото тези, които сега са дошли, тези, които бяха около Борис и Мария и се влачеха от сутрин до вечер като една върволица, те бяха врагове, истински врагове на Учителя! Защо? Защото те ми пречеха.

Онзи, който ми пречи, онзи, който работи срещу мен, той е враг на програмата на „Изгревът"! Враг, изпратен, работещ срещу мене умишлено, целенасочено, по план и някой му плаща за това. Те бяха платени врагове. А онези, които не бяха платени врагове, те бяха още по-страшни. Те бяха врагове от памтивека.

Така, че как бе открадната оранжевата тетрадка? - Беше открадната по всички правила на изкуството на един първокласен крадец и мошеник!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...