Jump to content

10.3. Пътници в пътя на отклонението


Recommended Posts

10.3. ПЪТНИЦИ В ПЪТЯ НА ОТКЛОНЕНИЕТО

Така, че това поколение тръгна по пътя на отклонението. По пътя на отклонението тръгна поколението, което се смяташе като последователи на Учителя, и които се смятаха, че те са онези, които ще обърнат българския народ към Учението, и ще принесат Учението на света. Така те смятаха. Но минаха 45 години и времето доказа, че това, което те смятаха, не е верно, и че те са пътници в пътя на отклонението.

А от 1990 г., до 2006 г. - 16 години, това отклонение съществува, този път съществува и всички вървят по него. Да вървят, никой не им пречи!

Така, че накрая Мария Тодорова се съгласи да направи няколко опита да работи по дадени теми. Тези теми седнахме и се уточнихме. Но се оказа, че точно тогава в нейния дом се създаваха съвсем други проблеми, които я откъсваха от този план. А тя беше домакиня, трябваше да се грижи за дома си, да се грижи за Борис, който сам не можеше да се справя с житейския си бит, а чакаше всичко на готово. И освен това, трябваше да се посрещат непрекъснатите посетители, които освен, че трябва да се посрещнат, трябва да се нагостят, че трябва най-малко да се направи едно кафе или чай, пък непременно да им се направи баница, че да им се направи някакъв десерт, някакво лакомство. Така се приемаше навремето, че това трябва да бъде. А пък, че на пазара имаше различни неща като бонбони, като бисквити и други, други неща, смятаха, че те трябва да го подготвят като знак на уважение.

Но, за да се подготвят, трябваше хора, трябваше време и това време изяждаше онова другото време, което беше й отпуснато, за да свърши някаква работа с мен. Така, че и този опит пропадна и изобщо тя не можеше да работи по тези теми. Аз не можех да се стърпя, аз възразявах, негодувах, дори правех остри забележки. Аз бях напълно свободен пред тях, както и тя със годините също се освобождаваше от някои вътрешни задръжки и направо, и откровено, и искрено разказваше всичко. Слушайки, разбирах, че това, което излизаше от нея, това, което излизаше от нея като откровение, като разказ и опитности, тя го правеше с много големи усилия. А причината беше в това, че се явяваха срещу нея, върху нея и в самата нея онези сили, които й противодействуваха още от самото начало, когато тя бе влезнала в Школата на Учителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...