Jump to content

12.3. Символичният отговор за пълния провал


Recommended Posts

12.3. СИМВОЛИЧНИЯТ ОТГОВОР ЗА ПЪЛНИЯ ПРОВАЛ

Това беше един символичен отговор, че това време по време на Комунистическата власт не можеше да се върши нищо. Обаче, един го беше приел в буквален смисъл и беше станало някъде април-май, и той идва при Борис, и казва: „Брат Борис, ето аз дойдох. Дойде пролет, хората орат, садят боб, леща, лук. Хайде казва и ние да ореме, и да направиме нещо." Борис го поглежда и казва: „Ами кой ти пречи? Вземи ралото, отиди и ори и сади каквото можеш да посадиш, та като поникне, та го обери и го донеси, за да видиме какво си отгледал и си отчувал, и каква ти е реколтата, и какъв ти е плода на твоя труд." Оня стои и гледа и казва: „Ама аз искам да говоря и да направиме нещо за Братството." А Борис продължава: „Нали за това ти говоря. Искаш да правиш нещо за Братството - отиди и го направи. Ще изчакаме и ще видиме какво ти си направил." Онзи си отиде недоволен.

По това време нищо не можеше да се направи, но се повдигаха различни въпроси.

И аз ги слушах, аз ги изучавах, и изобщо не бех съгласен с много-много неща! Аз имах съвсем друго мнение. Аз бях чужд човек за тях. Аз идвах от света, а те бяха преминали цялата Школа, че бяха я преживели, че и отгоре живееха 20-30 години след това. И накрая какво? - Нищо! -Пълен провал! Но понеже така бях устроен, така бех поставен, аз говорех открито, направо. И те - Мария и Борис, не беха свикнали по такъв начин да им се говори и такива неща да слушат, защото всички, които отиваха не говореха така, а говореха иначе! Не поставяха нещата направо, а ги заобикаляха. Мислеха едно, а говореха друго. Така, че този ми начин за говор и за общение отначало ги смущаваше, но после те свикнаха с мен.

И така, че по стечение на обстоятелствата аз бях в този дом. Нямаше друг, който можеше да стои и да издържи в този дом, вследствие на всичко, което се случваше едно след друго. Най-напред започвахме разговори по вътрешни, засягащи текущи неща от Братството, от братския живот и всички проблеми, които се въртяха около него. Ще кажете: „Какви ли са тези проблеми?" - „А-а-а, какви ли не! Имаше най-малко към 100 проблема!" Аз имах една тетрадка, и бях си ги записал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...