Jump to content

14.7. Лечението на Борис


Recommended Posts

14.7. ЛЕЧЕНИЕТО НА БОРИС

И аз започнах едно лечение, както се лекуват такива болни в болницата. Първо направих проба за чувствителност към антибиотиците. И наложих му една система - венозна. Всеки път слагахме венозно със „серум глюкозе". Това е 5% глюкоза с натриев хлорид. Глюкоза отделно с разни витамини и сърдечносъдови средства, които се вкарваха в самата система. Вкарвах и други разтвори, съобразно състоянието му.

Така, че всичко приличаше както в една реанимация. Той лежеше, бяхме сложили една голяма закачалка. Там висеше отгоре самата банка, която аз бех превързал по особен начин с бинтове, висеше. И това всичко влизаше в неговите вени. А той през това време го нямаше в тялото си. Той беше в безсъзнание 10 дни. Не 1, не 2, не 3, а 10.

Така, по това време Мария Тодорова реши да му слага така наречения млечен компрес, нещо, което като рецепта е дадено от Учителя Дънов, и този млечен компрес се е прилагал много по времето на Школата. С този млечен компрес тя е лекувала и самата си майка, и самият си баща на времето, когато са били болни, макар че нейния рожден брат е бил лекар.

И така, какво представлява този млечен компрес? Взима се 3 кг. прясно мляко, слага се в една тенджера, слага се на печката да заври. След това се изцежда и един лимон, и всичко ври. Млекото се пресича от лимона. След това се прецежда през тензух. И след това т.н. сурватка се изхвърля, и онова, което е останало пресечено като извара, се слага в една торбичка, която е ушита. И тя се слага на гърба от едната страна и от другата страна, отзад на гърба. И така седи това нещо 12 часа, като отгоре се слага един плат, и се завързва. И той лежи или по корем, или по гръб - 12 часа. Така, че това се правеше от нея всеки ден.

И сега, тези неща аз не ги отхвърлих от съзнанието си, защото по онова време в болниците, пък и в детското отделение, където аз работех, още се употребяваха т.н. хардали - от синапово брашно, където се разтваряше с вода, ставаше като кашичка, слагаше се в торбички, и се слагаха по гърбовете на децата, след като са прекарали бронхопневмония. Освен това, тогава имаше и такива направени върху лист хартия, бяха поставили синапено семе, и това нещо понякога се слагаше върху гърбовете на болните.

Така, че тази манипулация беше ясна, и тя още тогава се употребяваше. Сега вече никой не се занимава с хардали, нито пък знае как се прави, и те го отхвърлиха. А това е нещо много полезно! И сега, тогава, трябваше да се уточниме кой ще води лечението - аз или тя? И тя казва: „Слушай какво - ти ще си лекуваш по твоя начин като доктор, а аз ще лекувам по моя начин - с млечен компрес. Ако Борис оздравее и двамата ще кажем: „Оздравя благодарение на нас, независимо по кой метод и по кой начин сме го лекували!" Аз се усмихнах и започнахме да провеждаме лечението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...