Jump to content

16.4. На път за Салоните, изгонен и изхвърлен от лагера


Recommended Posts

16.4. НА ПЪТ ЗА САЛОНИТЕ, ИЗГОНЕН И

ИЗХВЪРЛЕН ОТ ЛАГЕРА

Така, че от 1972 г. до 2006 г. - колко години правят? - 34 години. Аз не съм се качил нито един път на 7-те Рилски езера на техен лагер, и няма да се кача докато съм жив! Защото обидата голяма беше, и нападенията срещу мен бяха много големи. Искаха да ме ликвидират! И така, аз реших, че трябва да напусна лагера. Опаковах си багажа, опаковах си палатката. Оказа се, че една голяма раница, че още една голяма раница, че храна. Значи имаше, може би към 40-50 кг. Но аз тогава бях млад и як, бях все пак трениран. Сложих всичко на гърба си, и трябваше да тръгна.

Тогава идва Павлина Даскалова и казвам: „Виж какво, аз се качвам на Салоните при Борис и Мария. Тия ме гонят! Хайде казвам ти ела с мене. Ти ще носиш кирката, защото тази кирка и търнокоп ми трябват, за да си окопая палатката. „И тя казва: Абе ти да не си луд? Абе ти да не си щур? Как аз ще нося на гърба си тази кирка от тука до горе?" Ама казвам: „Ти си яка бе, ти си здрава, ти не само една кирка може да носиш, но цял мъж можеш да носиш! Ако трябва, ще го занесеш там на Салоните!" Тя ми казва: „Да, ама това не е мъж, а една обикновена кирка!" Така, че тя се отказа, аз нарамих и кирката, и полека-полека, стъпка по стъпка, на 10-20 метра аз почивам, свалям багажа, почивам. И най-трудно ми беше да кача багажа отново на гърба си. И така, часове наред! - Стъпка по стъпка, стъпка по стъпка. И този, който знае какво представлява пътят от 7-те Рилски езера, да се качиш на „Езерото на Чистотата", от там нагоре да тръгнеш, и да се качиш на Салоните - то беше нещо невероятна работа! Още не мога да проумея как стигнах до там!

Накрая пристигам при Борис и Мария - хвърлям това, и лягам! Направо бях стигнал до последните сили, които имаше в мен. Борис и Мария се уплашиха да не би да си замина! Дадоха ми топъл чай, вода. И там имаше една палатка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...