Jump to content

16.10. Неизпълненията на задълженията към властта


Recommended Posts

16.10. НЕИЗПЪЛНЕНИЯТА НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ ВЛАСТТА

Но ето тука става най-големия въпрос: Комунистическата власт им разреши през 1972 и през 1973 г. горе лагеруването на Рила, но никой не можа да изпълни онези изисквания на властта. А те не беха голями, не беха сложни. Първо: беха им дали тетрадка да се вписват всички онези, които там са на лагера: имената, номера на паспортите, кой къде живее и т.н. А това никой не го правеше - страхуваха се да не попаднат имената в Милицията! Как ще попаднат, когато на всеки 10-ти - 15-ти човек там имаше сътрудник на Милицията, и Милицията знаеше всички имена на хората, които са били там.

А през това време, по това време беха се качили 30 до 40-50 младежи около Крум Въжаров. Той ги беше качил на един друг връх. Беха сложили към 20-30 палатки. Той ги ръководеше, той ги направляваше, той искаше да им бъде ръководител. Та по това време там на лагера имаше много, много ръководители и нямаше нито един човек, който можеше да отговаря, и да поема отговорност, и да изпълни всички изисквания на властта, на Комунистическата власт.

Представяте ли си?! - Властта им разрешава, създава им условия, а те изобщо не се съобразяват! Смятат, че така могат да минат, без да изпълнят тези задължения. И това накара властите, за да спрат следващите години, и да спрат всекакво летуване. Така, че беше въпроса за борба кой да бъда ръководител, всеки воюваше срещу всеки, и никой не можеше да поеме отговорност, и да представлява това Братство пред властите. Пълно невежество! Пълна неразбория! И това нещо се движеше от онези, които бяха от мозайкаджийската бригада на Борис Николов -хора със занятия, хора прости, неуки, хора, които са напуснали на времето Университетите си и следването си, които по времето на социализма в разстояние на 30-40 години работеха мозайка по строежите, бяха много добре заплатени. И със своя занаятчийски занаят те се хвалеха, защото бяха добре заплатени, и бяха свободни, и можеха да се движат където искат, защото имат пари за това нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...