Jump to content

16.14. Каменарът изчуква с длето надписи


Recommended Posts

16.14. КАМЕНАРЪТ ИЗЧУКВА С ДЛЕТО НАДПИСИ

И дори неколко пъти казвам на Мария: „Мария, аз те сънувам как те свалят мъртва долу в София!" И тя казва: „Е, това ще реши Учителя. Да го оставиме Той да реши, а до тогава ще видиме какво може да се направи." А тя седеше в палатката, бяха й надути ръцете, аз ги разтривах, лекувах я, но тя полека-полека се възстановяваше, но не можеше да се възстанови.

И сега, какво става? Отивам веднъж и казвам: „Къде е Борис?" И тя казва: „Няма го." - „Как така няма го?" - „Ето казва там до скалата, чука с длетото." Отивам аз, и какво да видя! - Борис си написал някакъв надпис на една скала, направил си едно скеле. Как го е направил, откъде е намерил дъски, аз не можах да разбера, и с един чук и едно длето изчуква в скалата букви. Гледам аз по-надолу - долу виждам едно сандъче, най-малко с 30-40 длета, подготвено предварително, за да може да изчуква надписи. Гледам и казвам: „Добре де, това сандъче откъде дойде?" Ами казва: „Донесох го от София." - „Е защо го донесе?" - „Ама, за да направя този надпис тук." Абе казвам: „Борис, ти едвам се движиш, откъде имаш тази сила, за да чукаш с този чук в това длето, и да изчукваш тези надписи?

На кого ще му трябват тези надписи?" - „А-а-а, утре като дойдат тука хора, като се завъртят и като прочетат тези надписи, ще кажат: „Тука са живяли хора, които са имали идеи - тези идеи, които тука аз ще ги изчукам на този камък." Гледам го аз, и казвам: „Чакай бе, по е важно да оживееш, отколкото този надпис! Абе вземи един човек каменар, плати му и той да го изчука." - „Н-е-е, аз трябва да го направя!" И той чукаше 10-15 дни, по няколко часа на ден.

Отивам при Мария и казвам: „Абе Мария, какво правите бе? Абе спри го бе Мария, той ще загине там!" А тя казва: „Не можеш да го спреш! В него е влезнал оня каменар, който иска да чука с длето, и докато не изчука тоя надпис, той няма да го остави! Остави го и не го дразни повече, защото ще стане по-лошо!" И аз го оставах, и единствено, което направих- взех фотоапарата, и направих неколко снимки от времето, когато той изчукваше този надпис. Имам ги тези снимки, имам го и негатива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...