Jump to content

16.15. Вграждане на етерният ми двойник в скалите


Recommended Posts

16.15. ВГРАЖДАНЕ НА ЕТЕРНИЯТ МИ ДВОЙНИК В СКАЛИТЕ

След време, требва да го публикувам, за да се знае и да се види през какъв път аз съм минал, и какво съм изтърпял през тези хора! За мен това беше безразсъдно! Защо ли? Ами, защото той се движеше с мой жизнен кредит. Това не беше негов жизнен кредит! И аз виждах как той там ме завлича, и ме забива, и ме зачуква на скалите!

И след една година аз минавам там, гледам оня надпис, и усещам, че това не е надпис, оставен от Борис, а там е втъкана моята сила, и моят етерен двойник. Жестока работа!

Та след време, когато се качите там на Салоните да проверите тези надписи, да знаете, че аз там съм втъкан, там ме разпънаха на кръст, и там ме приковаха така както на времето е бил прикован и Прометей! Изобщо - жестока работа!

Спомням си, един следобед, бяха се облекли с онези голями пелерини, които имаха, и беха така се отделили на 100 метра от палатките. И аз тръгнах да ги търся, и те седяха по-нагоре, мълчеха замислени. Отидох при тех и те бяха се завили с черните вълнени пелерини, и мълчаха. Извикаха ме да отида при тях и като наближавах, виждах ги отдалече, че те стоят, и като че ли са част от тези каменни стълбове там, побити на Салоните. Казаха ми: „Вергил, приготви се да приемеш нещата от нас, като се върнем в София!" Казвам: „Добре, аз съм готов."

Но след като се върнаха в София и след като отидох аз там при Борис, Борис се изправи, и казва: „Какво предаване?" И казвам: „Нали горе на Салоните с Мария казахте, че трябва да предадете нещата." И той казва: „Не си спомням!" - „Абе Мария, ти чуваш ли той какво говори? Ти спомняш ли си?" Тя погледна него, погледна мен и каза: „Спомням си!" -„Какво си спомняш?" - „Спомням си това, което ти каза." Борис мълчи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...