Jump to content

17.7. Защо се изкарваше виновна във всичко Мария


Recommended Posts

17.7. ЗАЩО СЕ ИЗКАРВАШЕ ВИНОВНА ВЪВ ВСИЧКО МАРИЯ

Така, че всичко се прехвърляше върху нея. Понякога аз съм виждал как Борис Николов се прибира, обаче, виждаме го и аз го виждам, и казвам: „Виждам, че това не е истинския Борис, а оня майстор Борис." И тогава той каже нещо, тя го срезва, кара се с него. И той си подвие опашката, и полека-полека отива и лега на кревата. Тя го покриваше с едно одеало, и той спеше. След това се събуди, обаче, още не е дошъл Борис. Тя започне да свири на пианото песни на Учителя, и така се опитваше да го изгони този мозайкаджийски дух.

А, когато, никога нема да забравя един такъв случай: той беше отишъл Борис при своята рождена сестра Цанка, която воюваше срещу Борис, и какво му беше наговорила, не знам. Но той влиза от вратника и казва: „Е-е-е, ако не бехме ние, и ако не бех аз да те извадя от тресавището, още там щеше да стоиш при тресавището на Толев*!" Тя скочи и каза: „Какво тресавище бе, какъв Толев бе? Твоята пиклива сестра Цанка какво знае бе? Аз си имам Учител бе! Аз съм се изповядвала на Него, и за всеко нещо аз съм Го питала! Така, че аз имам Учител, а ти имаш една пиклива сестра Цанка!" И той си подви опашката, обаче, стана голям скандал. Мария вика и крещя срещу него, а аз слушах встрани.

След това той се прибра, полегна на кревата. Става след 1-2 часа. Все едно, че нищо не е било. Не е било ли?! Ами тази буря над къщата? Вие как смятате, че това лесно се търпи, и че това лесно се изтърпява, и че това е лесно да се издържи?! За този случай виж „Изгревът", том V, с. 477-480.

Как е живяла Мария с него, в разстояние на 50 години, аз не знам! Но това, което аз виждам в разстояние на 6-7 години - ежедневно, ежечасно, и как издържаше тя, аз направо не мога да проумея! Тази сила й се даваше от Невидимия свят, за да може да си свърши своята работа. Така, че беше си спомням веднъж Борис идва и така, отваря вратника, ние с Мария седиме на 30-40 метра, и аз казвам: „Ето, Борис идва." Тя поглежда и казва: „Идва онзи другия и води Борис." А тя го мерна от 30-40 метра и веднага позна кой е в него по самото движение на тялото му. Е, какво ще кажете за това? Как ще го изтърпите? Ще можете ли да работите с тези 2 човека в едно човешко тяло?

И друг случай има, когато истинския Борис беше в тялото си, и присъстваше на събранията на т.н. Братски съвет, за да вземат правилно решение. Взимат решение от истинския Борис, но след няколко дни след това истинския Борис напуска тялото, идва другия. И когато, трябва да се проведе решение, то не става нищо. И всички скачат срещу Мария, че тя е виновна. Е, виновна ли е тя? - Не е виновна! Но те не знаеха на какъв огън тя се печеше!

*3абележка: За Толев виж „Изгревът", том I. (2. изд. 2011), с. 227-228.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...