Jump to content

17.11. Комунистите разрешават въпроса с пенсиите


Recommended Posts

17.11. КОМУНИСТИТЕ РАЗРЕШАВАТ ВЪПРОСА С ПЕНСИИТЕ

Ето, така се купуваха, а в същото време нещата бяха другояче. Те споделяха, но някои имаха смелостта да кажат, че са се продали за една торба продукти. А това се дължеше на това, че бяха подведени, бяха заблудени след заминаването на Учителя. И ако беха работили в предприятията, в учрежденията, които държавата беше създала, щеха да имат пенсии, с които да се издържат.

И сега, кое е най-интересното? Най-интересното е, че Комунистическата власт видя, че трябва да разреши този проблем с пенсиите. Преди 9 септември имало е социално осигуряване, и в това социално осигуряване са имали специални осигурителни книжки, и е трябвало да лепят марки, за да бъде зачетен техния трудов стаж, и след това да се пенсионират. След 9 септември идват комунистите на власт и минаха години, и в момента социалното осигуряване се поема от държавата.

И тогава комунистите изкараха един закон, чрез който даден работник може да съди чрез съда онзи предишния чорбаджия, предишния майстор при когото е работил. И как го съди? Онзи идва пред съда и удостоверява, че този работник при него е работил 5-6 години. И съда взимаше решение, и признаваше тези 5-6 години. Представяте ли си, Комунистическата власт реши да разреши по този въпрос!

Примерно, моята майка, която беше шивачка и беше работила като момиче като помощник шивачка на много места, тя отиде при една, при която работеше 7-8 години, и тя казва: „Добре, ще дойда пред съда и ще направя своето изявление." Майка ми иска да подаде молба до съда, а баща ми не дава - размотава се. Дойде време, след неколко години той се съгласи, но онази вече беше възрастна, и не можеше да каже нищо. И вместо да й признаят 8 години, накрая признаха една година. Ето, майка ми се ядосваше, и казва: „Аз трябваше да взема пълна пенсия, а, че взех половин пенсия, ти си виновен за това!" А той псува комунистите, че са виновни за всичко!

Сега, кое е най-интересното? Най-интересното е, че Комунистическата власт реши да дава социални помощи, социални пенсии на хора, които са над 70 години, и които нямат пенсии. Подава се молба, подават се документи и властта им разрешаваше, и те получаваха една социална пенсия, с която можеха да си купят един хляб, едно млеко и да посрещнат най-належащите нужди в своя живот. Ето това беше по времето на социализма.

Но тия, които бяха т.н. последователи на Учителя и бяха в Братството, много бяха отклонени, и не работеха. Много работеха, но много не работеха. Останаха без пенсии и накрая ония с торбите ги подкупваха, правеха се, че са големи благодетели, че са от Братството, че милеят за Братството, за хората от Братството, и т.н. и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...