Jump to content

18.5. Кога може човек да се срещне с Учителя Дънов


Recommended Posts

18.5. КОГА МОЖЕ ЧОВЕК ДА СЕ СРЕЩНЕ С УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ

Та аз съм чел също някои записани неща от Бандерски, които той е написал. По-късно те ми попаднаха. Така, че по онова време той е твърдял, че чрез него е говорел Учителя. Наистина онова, което четях беше една проповед от същества, които са запознати със Словото на Учителя, защото се използваха слова и изречения, боравеха със същите термини. Но това не беше Учителя в това Слово, и не беше Негово Слово. Словото на Учителя първо дава светлина в ума на човека, второ - дава знания, трето - има живот. Четвърто - разрешава всеки един житейски проблем по Негово време, по времето на слушателите, и по времето на българите, които са били родени по Негово време.

Ако четете беседите на Учителя от 1914 г., от 1930 г. и от 1944 г., вие ще видите, че там има познание, там има Истина и там има живот. А тука, онова, което пишеха - нямаше нищо! Само приказки и общи неща. А защо? Ами защото Духът на Словото го нямаше. Така, че всички ония, които говореха, че Учителят говори чрез тях - не беше верно.

И затова аз тука в „Изгревът" съм написал кога може човек да срещне Учителя, по какъв начин човек може да се свърже с Учителя. Това съм го написал и го има в „Изгревът", том IV, с. 639-641 в точка 20. Това съм го написал и в „Изгревът", том VI, с. 740 до с. 746, точка 6, така също и точка 5 горе - ред от 4 до 18.

Та по какъв начин човек може да се свърже с Учителя, там е написано. И което е още най-важното - Учителят казва, че: „Бог не се проявява в нечисти проводници. Бог не се проявява в нечисти тръби." Така, че днес хората са нечисти тръби, задръстени комини със сажди! И никакъв човешки дух не може да влезне в тех, камо ли ангелски, архангелски, и камо ли един Велик Учител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...