Jump to content

22.2. Законите на държавата


Recommended Posts

22.2. ЗАКОНИТЕ НА ДЪРЖАВАТА

И ето, Борис, който изобщо не се е съобразявал със законите на държавата, и обикновено винаги е казвал така: „Към законите на държавата мен ме няма, и изобщо не ме търсете!" И това е така, защото през целия си живот той работи мозайка, независим и далеч от обществото и от законите на държавата. Така, че разказваше ми Никола Нанков, когато идва Милицията и прави големия обиск на 7 декември 1957 г., то Борис Николов минава там покрай онези милиционери и покрай властите, и както е висок, вдига юмрук с дългите си ръце и казва: „Ние не се подчиняваме на вашите закони! Ние се управляваме от духовни закони!" Онези го гледали, гледали го и му се чудят, този щур човек ли е, или не познава с кого си има работа!

Накрая той бил осъден, за да научи законите, че законите на държавата важат. Дори и Учителят винаги е спазвал законите на държавата. И накрая на Своя земен живот, при последните Си часове на Земята, Учителят няколко пъти е повтарял: „Оформете нещата! Оформете нещата!" Това означава да се оформят юридически всички средства, които Той остава, да се оформят всички нотариални актове, да се оформят по законите на страната.

Но онези, които идват и влизат в ръководството, те са анархисти по дух, те са анархисти по отношение на държавата. И те изобщо нямат никаква подготовка за една такава работа. Онзи, който е работел в съда, е бил Симеон Симеонов. И когато е правел забележки на Борис, Борис се обърнал към него, и му казал: „Ти отдавна си забравил какво значи правото, и затова не ми се бъркай!" Дори го обидил. И от тогава Симеон Симеонов изобщо спира да се разправя с Борис Николов, и да дава някакви съвети. Така, че по време на процеса, всичко се стоварва срещу някой, който трябва да отговаря. А това е Борис Николов и Жечо Панайотов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...