Jump to content

6.9. Получаване на пълномощно за печат


Recommended Posts

6.9. ПОЛУЧАВАНЕ НА ПЪЛНОМОЩНО ЗА ПЕЧАТ

Значи това е юни. И след като предадох нещата, нещата що-годе се успокоиха. И по-нататък стана така, че тя също видя, че нищо не става, че се объркаха нещата, и през месец декември аз отидох при нея с Марийка Марашлиева. И тя ми даде пълномощно, и подписа съгласие да използвам магнетофонните записи, и да редактирам текста. Тя ми разреши да публикувам нейните спомени в „Изгревът", заедно с онзи материал, който ми е дала и с магнетофонните записи. И това е датата 03.12.1991 г.

Пълномощно за печат - 3.12.1991

Аз, Цветана - Лилиана Табакова разрешавам да публикува мои спомени в Сборника на Изгрева на Светлото Бяло Братство от Вергилий Кръстев. Да използва магнетофонните записи и да редактира текста.

Подпис: Цв. Л. Табакова

3.XII.1991 г.

София

По-нататък как се развиха нещата? Ами нещата се развиха така, че около нея се движеха много хора. Онези, които се движеха около нея, успяха да я настроят срещу мене и тя си прибра нещата.

Следващият етап - тя вече търсеше други хора, които да й отпечатат. Аз съм го описал случая и в „Изгревът" том IV, който излезе през 1995 г., значи преди 12 години има един очерк за Лиляна Табакова от с. 595 до с. 600.

Тука аз съм описал що-годе последователно всички етапи през които се мина и през тези етапи тя предаде материалите на други хора, които да отпечатат.

Те ги отпечатаха. Един от тези музиканти беше Огнян Николов. Той и заедно с един друг от Варна, те отпечатаха нейната школа, след това отпечатаха и други неща и разбиха нейния материал.

Сега каква беше целта? Целта беше първо да ми се попречи на моята работа и на моята концепция. Попречиха ли? Да - попречиха.

Следващият етап беше да разрушат моя контакт с нея. Разрушиха ли го? - Разрушиха. Сполучиха ли? - Сполучиха.

Трето - следващото нещо, което те направиха, те трябваше да ограбят и да разбият целия архив на Лиляна Табакова.

И което е най-интересното: около нея имаше 5-6 души нейни познати, които се въртяха около нея и след като тя стана немощна, те започнаха да прибират част от нейните материали. А те бяха запознати за тези материали от многото разговори на Лиляна Табакова с тях, защото тя обичаше да разказва това-онова, те слушаха. И накрая какво се оказа? -Че онези теми от материали, които аз тука публикувам, при мене не дойде нищо.

Всички тези материали изчезнаха и бяха ограбени. И не дойдоха изобщо при мене. Така че онези сполучиха на онзи етап да разрушат. Това бяха първите рушители на архива на Лиляна Табакова и той изчезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...