Jump to content

Recommended Posts

7:30 ч., 24 юни [събота], 1922 г. - София

Законът на развитието се обуславя от две положения:

I. Първото положение се обуславя от слънчевата енергия;

II. Второто - от растителното - от техните пъпки. Същото положение е и в религиозно отношение.

Набира се потенциална енергия, след това дохожда Духът и обработва.

Вънкашните неща - богатството и пр. никаква сила не представляват за душата. Този външен материал, като се разработи, развива лошата сила.

Мъчнотиите са необходими, за да се развие душевната енергия. Външните нужди заставят човека да извади своите богатства.

Организацията трябва да има връзка със съзнанието.

Вътрешният живот ни освобождава от външни задължения.

Нужда, която седи в ума, тя не се реализира. Ако мисълта ти слезе от ума в сърцето, тогава нуждата се реализира, понеже се преобръща в желание, което значи, че е вложено в Бога и Той го реализира. Желанието на Бога е да не се унищожавате един друг. Които считат, че работите им не се оправят, трябват им дълбоки желания. Волята ще дойде като фактор, щото даденото от Бога да се реализира.

Господ ще те тури в изкушение, след като ти даде богатство и ще те тури между две противоположни мисли и, за да действат, трябва да си направиш избора. В сегашния живот Господ сам ни изпитва. Без Любов не може да се служи. Ако сте земледелец или градинар, ще опитате този закон. Трудът, който давате, от невидимия свят ще се възнаградите. Щом нямаш карма, нещата много лесно стават, но с карма е много мъчно.

Каквито спорове се повдигнат, не ги уреждайте. По други начин говорете, повикайте го и му кажете: Можете ли по закона на Любовта да живеете с нас? Ако можеш - добре! Между нас има и Любов, и Живот. Ако не ти харесва, излез из нашето общество.

Ще казвате: „Моята търговия, за Бога ще я правя!“

Господ ни учи да бъдем благодарни на малкото. Всички малки условия да не се изпускат.

Не бързайте, спрете се малко, помислете и обърнете се към вашата интуиция.

Като имате нужда, потърсете ме с мисълта си, ако не успеете, елате при мен. Аз съм на физическото поле и бъдете искрени и право ми кажете. Не го усуквайте, право на въпроса, без губене на време.

На всички приятели работите ще се оправят, не бързайте.

Разумно ще прилагате десятъчната система, после ще дойде другата система: ВСИЧКО ЗА БОГА. Които са готови, нека приложат. По този начин ние ще проектираме една мисъл в света, за да се отворят сърцата на всички хора. Не се връзвайте в буквата.

В определеното за Бога един час време ако проповядвате някому, то се счита десятък, също и с ума си ако работите. Друг начин - цялата годишна печалба, освен капитала, ще е за Господа.

Ние трябва в бъдеще да бъдем в съдружие с Бога (вътрешния принцип) да сте съработници на Бога във всяко отношение.

За школниците десятъка е задължителен, а единия час е по желание. Има известни планове и идеи, които трябва да опитате.

Онзи, който ще работи за Царството Божие, трябва да бъде здрав, да не е в тежест на обществото.

Ще се молим на Господа да ни даде условия да се молим, да се развиваме. На физическия мир има условия.

Някои от членовете на видимото братство са съвършено критици. Ние не се нуждаем от критици. Те могат ли направи нещо? Това е правото положение.

Щом се образува хармонията, ние ще привлечем силите от Невидимия свят. То е Царството - в малките неща да опитате Божията Любов.

Ще работим за Господа, докато сме на света, ще бъдем внимателни на света. Всичкият шум в България сега е, защото нашите свещи светят. Щом върви нашата кола и техните ще вървят. Щом тя спре и тяхната ще спре. Те се боят от нас да не задържим всичко за себе си. Бюджета е в наши ръце. Те трябва да знаят, че тези ниви не са техни, а наши. Ние сме казали колко жито ще се даде.

Където има възможност, приятелите да си направят градини, лозя и пр. ще гледате да се създаде хармония между братствата.

Църквата търси начин да се примири с нас.

Ще бъдете смели - без страх и без тъмнина! Смели - отвънка ще бъдете обикновени хора, а отвътре - необикновени.

Ще внесем в този събор някои неща нови, за да може да ги разберете, иначе ще мязате като нова яма26 - закърпена. Господ ще ви изведе от вашите мъчнотии, та да имате какво да говорите на хората през време на вашите скърби, мъчнотии и пр.

Всичко речено-казано в провинцията не е опасно, не се обезкуражавайте!

Името Божие във всички народи трябва да се почувства, че е живо. Всички трябва да разберат, че има един Господ, един закон.

Онези, които ще приготвят Царството Божие, те идат. Вие само ще влезете в него. Всички тези съпротиви ще изчезнат незабелязано.

Мъчнотията е в разширението на съзнанието. Бог е Любов, но ние не сме станали още Любов. Като станем Любов, Царството Божие е дошло вече на земята.

На тазгодишния събор ще разрешим въпроса да използва Учителя нашата физическа излишна енергия.

Всичките 10 души започнете да образувате на земята една верига да се концентрирате, за да се използва от Учителя. Тогава ще ни се каже откъде ние ще черпим такава енергия.

Не искайте всичко да се допуща. Има неща се допущат, защото времето им е дошло.

Ще бъдете бодри и весели, верни и истинни, няма да мислите, че остарявате. Божият план не търпи никакви изключения.

Навънка там, дето намерите за нужно, работете. За вътрешната страна нищо не казвайте, не говорете. Светът иска да проникне във вътрешната верига.

______________________________

26 Кръпка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...