Jump to content

Recommended Posts

5:30 ч., 26 март [понеделник], 1923 г. - София

На „Опълченска“ №66

Narachnik_014.JPG

За да се образува вътрешният кръг на веригата, изисква се пълно съзнание да извършиш Волята Божия. В какво се състои изпълнението Волята Божия? Ще те турят на изпитание - ще кажат да напуснеш своята търговия, службата си и пр. ако ти си решил да изпълниш всичко без противоречие, това е да изпълниш Волята Божия. Божествената мисъл не остава никакви утайки - тя внася мир, спокойствие и задоволство. А небожествената - остава утайки.

Изпълнението Волята Божия да става тайно, защото инак фамилните духове, с които сте във връзка, почват да се месят, а чрез тях се намесват отрицателните сили. Черната ложа почва да ви внушава, за да побърка на работата ви.

Всяка Божествена мисъл трябва да се роди в Божествения свят. Тогава тя ще остане скрита. Вашето съзнание трябва да се разшири.

Всеки опит, който иска да оправдае погрешката, е на крив път.

Ние имаме за цел да организираме Царството Божие на земята - не на тази земя. Вие няма да живеете на тази земя. Земята, небето и звездите ще бъдат други. Вторият път като дойдете, ще виждате много нови неща. Настоящите мъчнотии са като бреговете на една река, за да тече.

При сегашните условия всичките служби са временни, но те са сенки на ония неща, които горе съществуват. Господ иска единство в съзнанието. Когато е въпрос за единство на съзнанието, туй не изключва погрешките. Художникът като цапа своето платно не всяка четка е на мястото си. В този път на съзнанието и вие ще имате погрешки. То е цяло изкуство.

Имате една вътрешна мъчнотия - незадоволство. Това е резултат на вътрешна реакция. (пояснение - пример с цирея)

В едно братство от 100 души 10 са от Черното братство. Господ иска да ви освободи, явява се една дисхармония и видиш, че някои са напуснали. Ние се тревожим. Господ ги изважда, но ще дойдат 7 души вместо тях. Между нас са влезли повече черни братя, отколкото ни трябват. Те са канали за нечистотиите ни.

Същото е и с черните братя. Между лошите хора, ако няма добри, те трябва да ги намерят. Ако няма между нас от черните братя, ние трябва да ги намерим.

Ако ние не се месим на тоя Божествен свят, работите ще вървят много добре.

В Божествения свят дисхармонията е абсолютно изключена.

Да не дойде раздвояване. Дълговете показват, че си работил.

Злото е един фактор и ние ще го вземем като необходимо.

Разширението на съзнанието ще го вземем в закона на хармонията.

Един човек при едно общество е добър, а при друго - лош. То е, че не му се дават условия да прояви доброто си.

Ограничението не трябва да става на видимия свят. Ако някого искаме да ограничим, той става като шило. На умния може28 .

Имате във вашето общество човек, когото не можете да търпите, а той другаде се е появил много добре. Може и при вас да се прояви, но не го изолирайте, поощрявайте го, за да се освободи и да заработи. Според нас съвет се дава само на умния, а, на които не са готови, съвет не се дава.

Има неща кармически, които не могат да се кажат, (което кажеш и стане, то е Божествено).

Трима души владици тази година, другата 6 души и третата - 7 души ще си заминат. Значи, което се каже и стане, то е Божествено. Но има някои неща, които стават, но не се казват кармически.

Основната идея е изпълнение Волята Божия според съзнанието, тя ще даде най-приятно разположение.

Ние трябва да комунизираме труда, а не имотите. Всеки да държи своето. Комунизирайте труда си за едни ден, за един месец, за една година. Който не може да направи това, той не е от нашите.

Какво ще кажем пред света. Ние трябва да направим тъй, че на всеки да подобрим положението.

На нас не ни трябва закон или власт, то е насилие. Щом има написани закони, няма сила. Нашият закон е нашата дума, а не полици и пр. Никакви писани уговорки. Като даваш на някой 1000 лв., ще го питаш: „По Бога, ако ги искаш, и по Бога ще ми ги върнеш”; без разписки и полици.

Бялото Братство много строго държи на нашите думи. Кажем ли нещо, то е по-мощно и по- силно от написаните закони. Затова, когато говорим, трябва да се пазим, да бъдем внимателни.

Когато човек има вяра, няма неблагоприятни неща. При невъзможни неща ще опитате Божията сила.

ДРУГО ПРАВИЛО

Щом се образува една вътрешна верига и начинът на външните мисли ще се измени. Ще бъдете много внимателни в говоренето. Там присъства Божественото съзнание. В класа всички трябва да бъдат тихи, внимателни. Ще бъдете много внимателни спрямо другите и себе си. Никаква гнила мисъл, дума и пр., когато сме пред избрано общество - както учители пред учениците си в час.

Най-идеалното общество е, когато дойде естествено нужната обхода между членовете му.

Всичкият стремеж е дълбокото желание да се реализира Царството Божие на земята и тогава да се образува вътрешната връзка на земята.

Вярвайте, че Провидението е с нас, мисълта се препраща навсякъде. В нашия народ има хора, които проектират как трябва да стане доброто. Това значи, че те са приели мислите, за да реализират Божията идея.

От комунизирания труд, от прихода, след като се задоволят нуждите, излишното по доброволен начин да се даде за Господа, туй се изисква.

Законът е такъв - ще направиш и ще забравиш. Не трябва да се пробужда съзнанието, а свръх- съзнанието.

Възприемаш нещо, ако в слънчевия възел ти става приятно, направи го, а ако те стяга нещо, не го прави.

Задачата не е само за тия материални работи, а концентрирайте ума си в по-висшите работи. Другите неща ще се решат сами по себе си. Научете се да концентрирате ума си.

Мъчнотии ще имате от друг характер.

Бялото Братство изискват чистота, те са огън пояждающ.

_________________________

28 Това изречение е дописано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...