Jump to content

Recommended Posts

20:00 ч., 26 март [понеделник], 1923 г. - София

На „Опълченска“ №66

Мълчание

Четиво: Евангелие на Марка, 15:15 до края

В сегашния живот една от главните мъчнотии е да се разбере вътрешния смисъл на Евангелието и да дойде онова вътрешно просвещение у нас.

Всички сме разпънати на кръст. Например прехраната е един кръст и най-първо ние трябва да разрешим този въпрос на земята.

Луцифер каза на Исуса: „Можеш ли да направиш тия камъни на хляб?“, а той му отговори, че не само с хляб може да се живее, а с всяко Слово Божие.

За в бъдеще хлябът ще се добива най-лесно, ще се ползваме от него, тъй както от въздуха.

Разликата между една църква и едно Братство е огромна - църквата е едно общество от хора с интерес, а Братството подразбира вътрешни разбирания.

Онези, които образуват Бялото Братство, не принадлежат към никоя църква - не ги интересува християнството, мохамеданството, будизма, а тях ги интересува да внасят Божията Любов, Мъдрост и Истина между цялото човечество.

Искам във вас да се сложи този въпрос: Кои са тези Бели Братя? Това са всички ония, които са участвали в Онзи свят: да създадем человека по образ и подобие наше.

Периодически или през 2000 години изтича към земята един прилив от тия Бели Братя.

Първо иде силата: „Камък на камък няма да остане“, после идва новата форма.

Към Никодим Христос казва: „ако не се роди човек отново“.

Първото нещо всинца - вие да имате връзка. Това не може да стане механически. Всичко несъществено трябва да се очисти.

Сегашното духовенство е тъй затъмнено, че нищо не могат да разберат. Те учат за църква, кръщение и пр., но не и нещо високо.

Нас ни трябва среда, през която да минават Божиите лъчи - да има връзка.

Владиците лесно могат да се вразумят. Да кажем: тая година трима владици ще заминат, догодина 6 и другата - 7, всичко 16.

Влезеш в църквата и кажеш: „Белите Братя могат да направят неща, които вие не сте сънували. В европейския свят те са пуснали корени и в един близък ден те ще образуват революция, такава каквато светът не е виждал.

Новото течение е течение на Бялото Братство. Отношенията на мъж, жена и пр. ще бъдат съвсем други. Затвори и съдилища на земята няма да има. Тия работи ще останат да се представляват на сцената за възпоменание.

Ледбитер криво си представя бъдещата религия - храм няма да има. Един общ храм ще има и от Америка, който иска да се моли, ще дойде в един час и ще се помоли.

Тази връзка трябва да се направи силна и устойчива, а тя стои в съзнанието. Затова българският мозък трябва да претърпи коренно изменение.

Пророкът казва: „В последните дни аз ще излея духа си“. Това са сегашните времена. Те са 101 млн. обучени братя и те могат със земята да правят каквото си искат. Земята за тях е една гумена топка. Няма народ, който да не ги познава, където те са минали и не са ги послушали. Сега и Русия изпитва техния пръст. Те отхвърлиха Толстоя. Русия е лаборатория, там е пещ и стават опитите в нея.

Те са казали, че в България, който се опълчи срещу Бялото Братство няма да остане ненаказан. Българското духовенство - те искат да ни изключат из църквата. Ще им кажем кой, кого ще изключи.

Църквите не са организирани от Бялото Братство. Пророците са винаги вън от църквите.

Със свещениците ние няма какво да се споразумяваме. С крайните елементи ние може да се разговаряме. На интелигентен човек не говори за поп и църква - те се ожесточават. Поповете трябва да знаят, че църквата не е тяхна мошия29. Сега те ви изпитват, ще влезете ли пак в църква.

Вие сега сте във втория стадий. Протестантите сега ви обикалят, дано ви вземат. Теософите също. Зная, ние ще съберем и ще кръстим някого, ако е за кръщене, за венчаване също. За погребение даже става въпрос, ние няма тук да го погребваме. Ще го вземем и на най-високата планина. В тия гробища нищо няма да ви се предаде. Борбата няма да я водим на религиозна почва. Всички кръщения и пр. не влизат в нашата програма. Когато ние ще венчаваме, то ще стане по друг начин. Всички братства ще извършват венчаването общо, по закона на Любовта. Всички днешни церемонии не са нужни за нас.

Църквата е институт за инвалиди, затова Бялото Братство и ние няма да я поддържаме. Ние ще скъсаме с тях всички връзки. Там е абсолютна монархия, а не Любов.

За да се опопи някой, той трябва да мине през иницииране30. Тук кой е иницииран в църквата. Има ли поп или владика такъв?!

В църквата сега проклинат, ние трябва да скъсаме с тях. Аз само един ден реагирах срещу владиците и те го помнят.

Бялото Братство няма да се шегува. Богомилите бяха гонени, сега иде ред на поповете. По закона на кармата ние трябва да ги гоним. Ние претърпяхме гонение. Те се опитаха по много начини, сега опитват нова хитрост: привличат от кръжоците наши братя, подпитват ги да шпионират, за да ни се противопоставят. Да се пазите от тяхната йезуитщина.

Трябва да се образува вътрешно ядро. Не е в многото знание, но в добрата воля да станем носители на Божията Истина. Затуй мъчнотиите от човешкия характер да ги изправим.

Във всяко общество трябва да се гледа, придобитото да се не изгубва.

Сега ще имаме една програма - строго определена. Тя се състои в едно вътрешно разбиране и от вас има много, които са готови да разберат езика на Белите Братя. Тяхната строга дисциплина ще я въведем и в нас. Ако има в тебе раздвояване, те мълчат.

Ние говорим за Белите Братя и започваме от периферията. Всички имат един възглед, а разни методи. Той е за въдворяване Царството Божие на земята. Ако една стотна (1/100) от техния порядък се реализира, то е много. Те са свързани с Йерархия, която е вън от Слънчевата система. На земята е само част от човечеството. Има човечество и в другите слънчеви системи. Нашето Слънце е на най-долното стъпало.

Понеже настъпват важни събития - да бъдете готови, множеството ще дойде. Всички комунисти и анархисти скоро ще се обърнат и ще дойдат сами. След 10 години ще има един голям обрат. До това време ще има смутове. Белите братя приготовляват умовете им, за да бъдат готови за това време.

Добрата молитва

______________________________

29 Мошия (мушия) - разг. собственост, имение.

30 Инициация - посвещение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...