Jump to content

Устните и устата


Recommended Posts

УСТНИТЕ И УСТАТА

Ако разстоянието от най-долната част на носа до устните е голямо (фиг. 44),имаме човек с твърди, налагащи се чувства.

Nikolai_Doinov_astrolog_2_021.jpg

Фиг. 44

Ако е малко (фиг. 44), обратното - такива хора са способни да слушат повече и да приемат наложеното от другите. Колкото устните на даден човек са по-големи и особено ако са красиво оформени, толкова той е по-изпълнителен към своите обещания - каквото обещае, изпълнява го и е изобщо работлив човек (фиг. 45 а). По-малките устни са на хора по-малко работливи, които по- малко изпълняват своите обещания. Малките като малинки устни показват малка работливост; обичат да обещават, но нищо от това не изпълняват (фиг. 45 б). Ако устните на даден човек са красиво оформени, това говори за устойчивост на чувствата и добри чувства към всичко.

Nikolai_Doinov_astrolog_2_031.jpg

Фиг. 45

Ако на горната устна под носа имаме две успоредни линийки, между които се вижда трапчинка, това е хубав белег и говори за човек, който умее да контролира своите чувства, мисли и постъпки. Изобщо устните са израз на човешките чувства. Ако горната устна е по-развита от долната, то човек е по-активен в своите чувства. Ако долната устна е по-добре изразена, по-добре развита, то имаме пасивен човек, при който само личните интереси тласкат проявите на чувствата му. Активният човек по-лесно се възбужда, но лесно му минава. Пасивният изглежда кротък, но отвътре бушува.

Nikolai_Doinov_astrolog_2_022.jpg

Дебелите устни - горна и долна - говорят за човек със силни и лесно възбудими чувства, с добър апетит, не толкова деен и, общо взето, малко ленив (фиг. 46).

Тънките устни говорят за слаби чувства, чувства без топлота; такива хора са мрачни и студени (фиг. 45 в). Ако линията на горната устна е много извита, пред нас е човек, който обича удоволствията. Колкото стремежът към удоволствия е по-малък, толкова линията повече се изправя.

Устните трябва едва да се допират, т.е. свободно да се държат. Щом волята в даден човек започне да действува, устните се приближават една до друга и образуват права линия. Изобщо правата линия на устата говори за ясно изразена воля при интелигентен човек. При човек с по-слаба интелигентност стиснатите устни говорят за брутално налагаща се воля.

Когато краищата на устата отиват надолу, имаме песимист; (фиг. 45 г), ако те отиват нагоре - имаме оптимист. (фиг. 45 г). Устни, които не са красиво оформени, говорят за човек с критично и лошо отношение към другите хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...