Jump to content

Recommended Posts

БРАДАТА

Брадата определя естеството на човешката воля и има връзка с палеца на ръката. Добре оформена брада е израз на силна воля. (Фиг. 47 а)

Деформирана брада, потънала навътре (фиг. 47 б), говори за човек със слаба воля. Животните нямат брада, защото нямат воля.

Nikolai_Doinov_astrolog_2_023.jpg

Когато върху брадата под долната устна има вдлъбнатина, трапчинка, е много добър признак и показва човек добър, благороден, който мисли и обсъжда добре, преди да действува, контролира своите действия, поставяйки ги под контрола на разумното и благородното. Ако брадата равно се спуска надолу, имаме човек, който действува бързо, отсечено и малко грубо, наложително и със способност да постигне поставената задача. Колкото по-широка е брадата на даден човек, толкова той по-бавно, но по-твърдо действува (фиг. 48 б), способен е на по-големи физически напрежения. В такъв човек действуват по-грубите физически сили. Той се намира под влиянието на Марс. Брадата на Марсовия тип е къса, четвъртита и издадена напред. Тя великолепно хармонира с една силно развита долна челюст с изпъкнали ъгли.

Nikolai_Doinov_astrolog_2_024.jpg

Колкото брадата е по-тясна, по-заострена и издадена напред, толкова този човек действува по-бързо, по-съобразително, във връзка със своя интерес преди всичко. По- променлив е и не е способен на големи физически натоварвания. Обича да разпорежда и да командва, но друг да изпълнява. Хората с такава брада са под влиянието на Меркурий (Фиг. 48 а).

Nikolai_Doinov_astrolog_2_025.jpg

Колкото брадата е по-къса и по-права, толкова този човек по-бързо и по-прямо действува (фиг. 49 б). Когато тази брада се удължава напред и надолу, имаме човек, който под бавно и предпазливо действува и в много случаи обича да лавира и да преиначава истината.

Заоблената, мека брадичка показва човек на по-меките чувства, на по-малкия устрем за изява, на по-спокойното отношение към всяка задача за изпълнение. Хора с такава брадичка са под влиянието на планетата Венера (фиг. 49 а).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...