Jump to content

Сатурновият тип


Recommended Posts

САТУРНОВИЯТ ТИП

Тялото на Сатурновите типове е малко или със среден ръст. То е слабо, сухо,с доста окосменост. Кожата им е матова, жълтеникава. Костите по тялото са ясно изразени. Гърдите са тесни, сухи, космати; раменете - високи, костеливи, без мускули. Ръцете.са сухи, космати, слаби; дланите и пръстите са костеливи, с тънка кожа отгоре, без подкожни тлъстини. Пръстите са обикновено лопатовидни. Палецът е силен, голям с добре изразени възли между фалангите. Краката на младини са слаби, а на старини - мършави. Вените по краката са изпъкнали, фигурата е, общо взето, прегърбена. Те преживяват обикновено нещастни случаи със счупване на кости. Затова между тях се срещат ревматици, сакати, куци, прегърбени, гърбави. Глухотата е също Сатурново влияние. Тези типове ясно се открояват, лесно се познават и не може да се сбъркат с други. Освен това лесно дават израз на своето състояние. Психиката им е активна, познава се какво мислят, от какво страдат, защото почти винаги имат някаква грижа и страдания. Това те носят, написано с едри букви по цялата си външност, в печалният си образ и ъгловатост на своите линии, в разочарованието, което винаги вее от тяхното лице. Лицето на Сатурновите типове е правоъгълно. Челото издава добра интелигентност, разширено и изпъкнало в горната си част до косата, където се намират мозъчните центрове за разсъдък, които карат човек да търси причините и последствията за всяко събитие и явление. Челото изобщо прилича на трапец с голямата си основа в горната си част. Характерно за Сатурновите типове е, че косата по главата е черна, твърда, изобилна, права и най-важното, че се спуска върху челото под ъгъл. Понеже космите по лицето са черни и сравнително бързо растат, се налага, за да изглеждат добре, да се бръснат едва ли не по два пъти на ден. Жената Сатурнянка обикновено има черни мустачки в краищата на горната устна. Веждите на този тип са гъсти, черни, приличащи на ъгли, обърнати с върха нагоре, понякога са сключени. Те всякога изразяват печал и разочарование. Очите имат триъгълна форма; те са тъмни и в повечето случаи черни, потънали в очните кухини; тъмни, замислени, проникващи, хитри, изразяващи чувството, че се взират дълбоко във вътрешността на човека, когото наблюдават. Този поглед се подклажда от нуждата му да знае и разбира дълбоко същината на всяко нещо. Носът е прав, с големи носни отвори. Устните са тънки, стиснати, изразяващи оскъдни чувства и в някои случаи - презрение. Устата е сравнително голяма, показваща изпълнителност. Зъбите на младини са хубави, но бързо се развалят. Брадата е ъгловата, долу широка, но не е месеста. Шията е суха, тънка. Адамовата ябълка на този тип хора е винаги силно развита и ясно изпъква.

Сатурновите типове са винаги сериозни, замислени, печални, любознателни, търсещи задълбоченото разбиране на всичко. Те са вътрешно неспокойни, подозрителни, недоверчиви, прикрити, вечно недоволни, критикари, мърморковци. Не са веселяци и охолни разсипници, а крайно пестеливи и скъперници. Обичат да се запасяват и подсигуряват. При тях всичко има, отделено настрана за всеки случай - ценности, пари или други вещи. Обичат земеделието и минните професии. Общо взето, са много трудолюбиви; за тях всяка работа е достойна за уважение. Навсякъде, благодарение на своята трудолюбивост, макар и бавно постигат успехи. И в изкуството също проявяват наклонности. Сатурнов тип е бил Паганини. Поради лошата храносмилателна система и непълното отделяне на отровите от организма им в тях се създава лошо настроение. Сутрин стават морни, угнетени. Затова се чувствуват добре и в нощната работа. Обичат самотата. Мозъкът им държи първенство в живота им - големият брой мозъчни типове са Сатурнянци. Те се чувствуват най-добре далеч от света, потънали в лабораториите, където стават едни от най-задълбочените, грижливи, трудолюбиви и скромни учени. А също така и в бюрата, където усърдно редят сметки и навсякъде спазват правилата, параграфите и законите с упоритост и постоянство.

С хилавите си мускули и тесни гърди тези типове не познават насладата, която причинява волното и обилно дишане на чист въздух и излагането на Слънце гол. Слънцето, студената вода им причиняват болка. Сатурновите типове имат нужда да им се вдъхва радост, оптимизъм и воля за живот. При лоши позиции на Сатурн роденият е тласнат към злоба, завист, отмъщение,престъпления. Сатурн владее костите, далака, ушите; от металите - оловото, от цветовете-черния, изобщо тъмните цветове; от скъпоценните камъни - оникса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...